0
Yunus
Editör
28 Mart 2022 1047

Chrome Sağ Altta Çıkan Bildirimleri Kapatma

Chrome Gelen Bildirimleri Kapatma

Birçok Chrome kullanıcısı “Chrome sağ altta reklam çıkıyor” şikayetini bildiriyor ve bu reklamlardan kurtulmanın yollarını arıyor. Bu sorundan kurtulmanın yolu Chrome bildirimlerini kapatmaktan geçiyor. Chrome’da keyifli zaman geçirirken, bir çalışmanın ortasında, yapılan bir araştırmanın en odaklanılmış kısmında ve daha bir sürü kullanım şekli içerisinde sağ altta çıkan reklamlar kullanıcılar için oldukça rahatsızlık verici olabiliyor. 

Bilgisayar başından oldukça çok zaman geçiriliyor. Bu bilgisayar başında geçen zamanın büyük bir çoğunluğu da Chrome içerisinde geçiyor. Kullanıcılar bilgisayarları başında geçirdikleri tüm keyifli zamanlarında, odaklandıkları işleri veya yaptıkları çalışmalar sırasında bildirim almaktan ve çıkan reklamlardan odağını kaybedebiliyor. Keyifleri kaçan kullanıcılar bunun için bir çözüm arıyor.

Kullanıcılar film veya dizi izlerken, bir sosyal medya uygulamasında zaman geçirirken, akademik bir araştırma veya işleri için bir çalışma yaparken çıkan reklamlar sebebiyle sayfaları terk edebiliyorlar. Fakat her zaman bunu yapmak kolay olmayabiliyor. Ticari kaygılarla yapılan bu reklam uygulaması can sıkıcı olabiliyor. Bu şekilde reklam bilgi verici ve kullanıcı için işe yarar bir içerikten oluşsa da kullanıcının kurtulmak istediği bir şeye dönüşebiliyor.

Birçok kullanıcı bu reklamların kendileri için rahatsız edici bir hal almasından dolayı reklam engelleyici kullanabiliyor. Günümüzde bilgisayar başında hatırı sayılır oranda zaman geçiren çok fazla kişi bu engelleyicileri kullanıyor. Fakat “Chrome sağ altta sürekli reklam çıkıyor” şeklinde şikayetleri olanlar için reklamları kapatmanın belirli yöntemleri vardır.

Sürekli Reklam Çıkmasına Neden Olan Nedir?

Bilgisayar başında vakit geçirirken kullanıcılar birçok farklı siteye giriş yapar. Bu sitelere giriş yapıldığında siteler kullanıcıların karşısına “Bu web sitesi şunu yapmak istiyor” şeklinde bildirimler çıkar. Bu bildirimler aynı zamanda “Bildirimleri gösterme” seçeneği ile de sunulur. Sunulan bu seçeneklere girildiği durumlarda site aslında kullanıcıdan bildirim yollamak için izin almış olur.

Oldukça moral bozucu bir durum olmasına karşı birçok kullanıcı ne yazık ki bu hatayı yapıp bildirim yollama iznini bilmeden de olsa vermiş olur. Web sitesinin istediği zamanda bildirim yollayabileceği anlamına gelen bu sorunun bir çözümü de vardır. Oldukça basit olan bu çözüm yöntemi ile bildirim almanın ve Chrome sürekli çıkan reklam görüntülerinin de önü kesilmiş olur.

Öncelikle girilen sitelerde çıkan bu tarz bildirimlere tıklanmaması tavsiye edilir. Böylece sitelere izin verilmemiş olur. Aynı zamanda bir dosya indirme esnasında otomatik olarak açılabilen sayfalarla da bu bildirimlere izin verilmiş olunabiliyor. O zaman da yine bazı yöntemleri uygulayarak bu sorun giderilebiliyor. Chrome bildirim kapatma işlemini yaparak kullanıcılar en kolay şekilde bu bildirim ve reklamlardan bilgisayarlarını arındırabilirler.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
SosyalGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
SOSYALGRAM

Chrome Gelen Bildirimleri Kapatma Nasıl Yapılır?

Chrome gelen bildirimleri kapatma ve sürekli reklam çıkmasını engellemek için ilk akla gelen ve en kesin çözüm Chrome bildirimlerini tamamen kapatmak veya reklam engelleme yapmaktır. Bilgisayar kullananlar eğer sürekli karşılarına bu şekilde reklamlar çıkıyorsa önce bir virüs taraması yapabilirler. Bilgisayarlarında virüs olması durumunda bu tip sürekli reklam çıkması durumları sık yaşanır. Chrome destek incelenerek kullanıcılar bilgisayarlarına virüs taraması yapabilirler. 

Chrome Bildirim Kapatma İşlemi Aşamaları

Chrome bildirim kapatma işlemi ise aşağıda sırası ile anlatılan basamaklardaki işlemler yapılarak başarıyla gerçekleştirilir.

  • Öncelikle Chrome kullanıcıları bilgisayarları başında Google Chrome sayfasını açarlar.
  • Açılan Google Chrome sayfasında sağ üst köşede üç nokta sembolü görülür. Bu sembole tıklanır ve açılan seçeneklerden “Ayarlar” seçeneği tıklanır.
  • Ayarlar seçeneğine tıklandığında burada alt seçenekler çıkar.
  • Çıkan alt seçenekler içerisinden “Gizlilik ve Güvenlik Ayarları” seçeneğine tıklanır.
  • Bu aşamadan sonra kullanıcıların çıkan alt bölümlerden “Site Ayarları” alt bölümüne girmesi gerekir.
  • Site ayarları bölümünden sonra işlem yapılacak olan seçenekler görülür.
  • Bildirimler kısmına giriş yapılır. Bu kısma giriş yapıldıktan sonra bildirim yapmasına izin verilen siteler görüntülenebilir. Kullanıcılar burada bildirimlerine izin verdikleri siteleri inceleyebilirler. Çıkan site veya siteler bildirimlerin gelmesine neden olan sitelerdir. 
  • Bu sekme ile aynı sekmeden yer alan Engellendi sekmesinin aktif hale getirilmesi gerekir. 
  • Bu işlemler sırasında reklama izin verilen siteler varsa sitelerin yanında bulunan üç nokta sembolüne gidilir. Buradaki üç nokta sembolüne tıklanarak siteleri kaldırılma işlemi sağlanabilir.
  • Kaldırma işlemini yapabilmek için site yanındaki üç nokta sembolüne tıklayarak çıkan “Kaldır” seçeneğine tıklamak yeterlidir.

Chrome sağ altta reklam çıkıyor sorusuna cevap ve çözüm arayan kullanıcılar bu aşamaları takip ederek yaşadıkları sorunu ortadan kaldırabilir.

Chrome Reklam Engelleme Nasıl Yapılır?

Google Chrome’da bildirimlerle beraber bilgisayar başında zaman geçiren kişiler sürekli karşılarına çıkan reklamlardan da oldukça şikayetçidir. İzledikleri film ve dizler esnasında, ilgilendikleri işler veya yaptıkları araştırmalar içerisinde girdikleri sayfalarda çok fazla Chrome reklam sayfaları ile karşılaşırlar. Bu reklamlar zamanla çok rahatsız edici olabilir. Kullanıcılar Chrome reklamlarını tamamen engellemek isteyebilirler.

Bilgisayar başında işlerini takip edip boş zamanlarını değerlendirenler bu reklamları kaldırmak için en yaygın olarak reklam engelleme programlarını kullanırlar. Reklam engelleme programları Google Chrome içerisindeki reklamların sayfalarda açılmasını ve sürekli ekranda belirmelerini engelleyen programlardır. 

Bu reklam engelleme programları indirmesi ve kurması oldukça basit programlardır. En dikkat edilmesi gereken şey ise güvenli olmalarıdır. Bu programlar adı altında çok fazla virüs gibi kullanıcıların bilgisayarlarına zarar verebilecek program da vardır. Reklam engelleme programı indirip kurmak isteyen kullanıcılar özellikle indirdikleri programın güvenilir olmasına dikkat etmelidir.

Chrome Reklam Engelleme Programları Sakıncalı Mı?

Chrome reklamlarını engellemek isteyen Chrome kullanıcıları bu programların sakıncalı olup olmadığı konusunda tereddüt ederler. Bu reklam engelleme yöntemi sakıncalı olarak algılanıp tereddüt edilse de aslında bir sakıncası yoktur. Oldukça etkili bir yöntemdir. Bilgisayarında reklam engellemesi yapan kullanıcılar reklamlarla karşılaşmazlar. Böylece hiç reklam görmeden odaklarını kaybetmeksizin bilgisayarlarını kullanabilirler.

Tek dikkat etmeleri gereken husus güvenli bir reklam engelleme yapmalarıdır. Güvenilir ve diğer kullanıcılar tarafından da tercih edilip önerilen sistemleri kullanmaları bilgisayarları için daha sağlıklıdır. Çok fazla sakıncalı reklam engelleme sistemi olduğu için bu tereddüt oluşmuştur. Güvenli bir reklam engelleme işlemi sakıncalı değildir.

Chrome bildirim ve reklamlarından şikayeti olanların, bu reklam ve bildirimler ile neden karşılaştıkları ve bu sorunu nasıl çözecekleri sorularının cevapları oldukça basittir. Öncelikle girdikleri sayfalarda çıkan bildirimler ile bu reklam ve bildirimlere izin vermiş olurlar. Kullanıcıdan onay alan site reklam ve bildirimleri istediği zamanlarda yollamaya başlar. Chrome kullanıcıları bu durumun farkına varıp reklam ve bildirimleri kaldırmak istediklerinde karşılarına çok basit çözüm yöntemleri çıkar.

İlk çözüm yöntemi Chrome ayarlarından bildirim ayarı yapmalarıdır. Chrome ayarlar seçeneğinden gizlilik ve güvenlik ayarı yaparak bu bildirimleri gönderen sitelere ulaşabilirler. Ulaştıkları sitelere verdikleri onayı kaldırabilir ve bildirim gelmesini önleyebilirler. Aynı zamanda buradan sayfaları tamamen de kaldır seçeneği ile kaldırabilirler.

Chrome sağ altta reklam çıkıyor şikayetinin diğer çözüm yöntemi de Chrome kullanıcılarının reklam engelleme çözümünü kullanmalarıdır. Bu çözüm yöntemi de oldukça basit ve kesin bir çözümdür. Reklam engellemesi yapmak için güvenilir kaynak seçip sakıncalı işlem yapmamaya dikkat etmeleri gerekir.

 

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu