0
Yunus
Editör
28 Mart 2022 3244

Chrome Tarafından Engellendi Hatası Çözümü

Chrome en çok kullanılan internet tarayıcılarından bir tanesidir. Bu tarayıcıyla rahatlıkla internette dolaşabilirsiniz. Fakat her tarayıcıda olduğu gibi Chrome’ un da kullanıcıları rahatsız eden bazı özellikleri vardır. Bunlardan bir tanesi indirme işleminde yaşanan Chrome tarafından engellendi durumudur. Kullanıcı indirme işlemi yaparken engellenme uyarısı ile gelir. İndirilen dosya Chrome tarafından engellenir ve açılmaz. Sıklıkla karşılaşılan durumlardan biridir. Tehlikeli olabileceği için chrome tarafından engellendi sorunu kullanıcıların çözüm aradığı durumlardandır. Chrome tehlikeli olarak algılamış olsa da indirmek istediğiniz dosyanın tamamen virüslü olduğunu düşünmenize gerek yoktur. Chrome kötü amaçlı yazılımlara karşı temkinli şekilde davrandığı için bu şekilde engellemeyle karşılaşılır. Bu şekilde engellenmek istemiyorsanız Chrome ayarlarını değiştirerek bu durumdan kurtulabilirsiniz. Fakat tarayıcının önlem ve güvenlik amaçlı bu engellemeleri yaptığını unutmayınız. İndirdiğiniz dosyalar cihazlarınıza zarar verecek yazılımlar içeriyor olabilir. Dosyada virüs olmadığından emin olduktan sonra indirme işlemini yapmalısınız. Belirsiz kaynaklar ve virüs tehlikesi görülen dosyaların indirilmesi otomatik şekilde engellenir. Bu özelliği kapattığınızda indirme işlemlerinizi çok dikkatli şekilde yapmanız tavsiye edilir.

Chrome Tarafından Engellendi Çözümü

Kullanıcıların Chrome üzerinde karşılaştığı hatalar vardır. Bunlardan bir tanesi dosya chrome tarafından engellendi hatasıdır. Bu durumda Chrome dosya indirirken güvenlik ihmallerine yol açacağını düşündüğü için engel koyar. Böylece kullanıcıyı tehlike oluşturabilecek dosya türlerinden korur. Fakat Chrome tarafından engellenen dosyalar her zaman sorunlu olmaz. Bazı kullanıcıları Chrome’un bu özelliğini kapatmak isteyebilir. Chrome tarafından engellendi çözümü için kullanıcıların şu adımları takip etmesi gerekir:

  • Tarayıcı sayfasında yer alan araç çubuğuna girilmelidir. Araç çubuğu üzerinden ayarlar yazılı kısım seçilir.
  • Açılan ayarlar menüsünün en alt kısmında “Gelişmiş Ayarları Göster” yazısına tıklanır.
  • Ardından gelişmiş ayarlar denilen kısım açılır ve buradan gizlilik bölümüne girilmelidir.
  • Gizlilik kısmında yer alan seçeneklerden biri dosyalarınız engellenmesine izin veren ayarlamadır.
  • Etkin halde olan “Kimlik avına ve kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma” kısmını devre dışı bırakmak gerekir.
  • Bu işlemden sonra onaylama yapılarak Chrome tarafından indirme engellendi hatası çözülmüş olur.

Chrome İndirme Engelleme Kaldırma Çözümü

İnternet ortamında en çok dikkat edilen konulardan bir güvenlik ve gizliliktir. Bu nedenle internet tarayıcıları başka olmak üzere kullanıcıların güvenliğinin korunmasına önem verilir. Çeşitli ayarlamalar sayesinde kullanıcının güvensiz dosyalara ve sitelere erişmesi engellenebilir. Kullanıcı bu durumdan rahatsız oluyorsa Google Chrome tarafından engellendi kaldırma yöntemleriyle bu özellikleri devre dışı bırakabilir. Fakat virüs ve tehlikeli yazılımlardan korunmak için dikkat edilmesi gerekir. Dosya indirme sırasında karşılaşılan engellendi uyarısından kurtulmak isteyen kullanıcılar için uygulanabilecek yöntemlerden biri “Güvenli Tarama” seçeneğini kapatmaktır. Bu işlem takip edilmesi gereken adımlarda sırasıyla şu şekildedir:

  • Google Chrome anasayfasından ayarlar kısmına giriş yapılmalıdır.
  • Ayarlarda bulunan arama çubuğuna “chrome://settings/syncSetup” ifadesi yazılır. Ardından arama yapılarak istenen ayarlama kısmı kolayca bulunur.
  • Bu kısımda sayfa doğru şekilde indirildikten sonra “Diğer Google Hizmetleri” yazılı bölüme girilmesi gerekir.
  • Yeni açılan sayfadaki “Güvenli Tarama” seçeneği aktif halden pasif hale getirilmelidir.

Bu adımlar doğru şekilde uygulandığında kullanıcıların aradığı tehlikeli olduğu için chrome tarafından engellendi hatası çözümü tamamlanmış olur. Bu şekilde artık sayfalara ulaşmada ya da dosya indirmede erişim sorunu yaşamazsınız. Yukarıda sayılan yöntemlerle güvenlik özelliklerini kapattığınızda indirmelerinizi dikkat ederek yapmanız tavsiye dilir.

 

Chrome Nedir?

Google bünyesinde geliştirilmiş olan bir web tarayıcı sistemidir. Ücretsiz şekilde kullanılan web tarayıcısı önce Microsoft Windows’a uygun olarak geliştirilmiş daha sonra ise Linux, macOS, iOS ve Android gibi sistemlerle uyumlu hale getirilmiştir. Güvenlik, gizlilik ve arayüzü kullanıcıya uygun olarak zamanla gelişmiştir. Güvenlik sistemi içindeki Chrome tarafından engellendi uyarısı kullanıcıların bazen rahatsız olabildiği bir durumdur. Güvenlik önlemi olarak zararlı yazılımlardan korunmayı amaçlar ve bazı kullanıcı işlemlerini engeller. Kullanıcı arayüzünde temelde sayfalar arasında ileri, geri yapmayı sağlayan bir yapısı vardır. Yenileme, iptal ve git seçeneklerini kullanıcıya sunar. Birçok cihazla kullanılan bir uygulamadır. Kullanıcılar farklı eklentiler kurarak zengin özelliklerinden faydalanabilir.

Google Chrome Akıllı Telefonlarda Kullanılabilir Mi?

Google tarafından kullanıcılara sunulan birçok uygulama vardır. Bunlardan biri web tarayıcı olan Chrome uygulamasıdır. Chrome bilgisayarlarda, mobil cihazlarda ve tabletlerde kolaylıkla kullanılabilir. Google Play üzerinden indirilen Chrome uygulamasını Android ya da iOS işletim sistemine sahip cihazı olanlar rahatlıkla kullanabilir. Varsayılan tarayıcı olarak ayarlayarak her internet aramanızı onunla yapabilirsiniz. Dünya üzerinde birçok kullanıcısı olan bir web tarayıcıdır. Masaüstü olan cihazlarda 2017 yılında %63 oranında tercih edildiği tespit edilmiştir. Mobil cihazlarda da %54 oranında bir paya sahiptir. Akıllı telefonlarda kolaylıkla kullanılabilen bir web tarayıcı adresidir. Aramalarda, internette dolaşırken ya da farklı eklentilerle kullanımı yapılabilir.

Google Chrome İçin Eklentiler Var Mı?

En fazla kullanılan web tarayıcısı konumunda olan Chrome üzerinde gün içinde sayısız arama yapılır. Bu aramaların yanında binlerce eklenti de kullanıcılar tarafından indirilir. Bu eklentilerin hem ücretli hem ücretsiz şekilde olanlar vardır. Eklentiler çok çeşitlilik gösterir ve indirmek kullanıcı isteğine bağlıdır. Chrome Web Mağazası’na gidilerek eklenti indirilebilir. Seçilen eklentinin sayfasından Chrome’ a ekle seçeneğine basılır. Böylece Chrome eklentiyi tarayıcınıza eklemiş olur. Fare imgecinizi değiştirecek, kullanmadığınız sekmeleri tespit edecek, linklerin güvenli olup olmadığını kontrol edecek, çeviri yapabilecek ve daha onlarca özellikte eklenti seçeneği mevcuttur. İyi bir tasarımı olan Google Chrome ile güvenli şekilde arama yapabilirsiniz. Tehlikeli dosyalar gördüğü zaman indirilen dosya chrome tarafından engellendi uyarısıyla karşılaşırsınız. Bu özellik sayesinde virüs ve tehlikeli yazılımlardan korunmuş olursunuz.

Google Chrome Gizli Sekme Nedir?

Kullanıcılar bazen yaptıkları aramaların geçmişlerinden görünmemesini ister. Bu durumda gizli sekme modu açılır ve web tarayıcısı gizlilik sağlamış olur. Kullanıcının girdiği siteler, forum bilgileri, site verileri, verilen izinler, şifreler, tarayıcı geçmişi kayıt edilmeden dolaşması sağlanır. Çevrimiçi gizliliğinizi korumuş olsa tam tamamen gizlenmiş olmanızı sağlamaz. IP adresiniz ve bazı bilgileriniz hala görülebilir. Yani gizli mod kullanmak sizi tamamen anonim yapmaya yeterli değildir. Kendi tarayıcı kimliğiniz üzerinde yaptığınız tüm ayarlamalar dışında yeni bir kullanıcıymış gibi görünürsünüz. Gizli mod kullanmak için Chrome anasayfanın sağ üç kısmında bulunan üç noktaya tıklamalısınız. Bu kısımda yeni gizli pencere sekmesine tıklayarak gizli modlu şekilde tarayıcınızı açarsınız.

Google Chromium Nedir?

Google Chromium Google tarafından 2008 yılında geliştirilmiş olan bir web tarayıcısıdır. Açık kaynak kodlu bir tarayıcı sistemidir. Sekmeli bir pencere yöneticisi vardır ve kişisel verileri kullanmaz. Bu özelliğiyle gizlilik açısından oldukça avantajlıdır. Kullanıcılar için kolay adapte olunan bir arayüzü vardır. Chrome üzerinde yer alan tüm eklentiler bu web tarayıcı üzerinde de kullanılabilir. Kendisini güncelleme özelliği yoktur. Otomatik güncelleme özelliği olmadığı için güvenlik sıkıntıları yaşanabilir. Chrome tarayıcısındayken Chrome tarafından engellendi uyarısıyla tehlikeli görülebilecek virüsler işte bu Chromium açık kaynaklı sistemde bulunabiliyor. Virüsler Chromium orijinal dosyaları üzerinde yazılabiliyor bu nedenle güvenlik sorunları oluşturabiliyor. Bu web tarayıcıyı sürekli güncelleyerek güvenlik sıkıntılarından uzak kalmanız mümkündür.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu