0
Yunus
Editör
28 Mart 2022 911

En Iyi Strateji Oyunları

Oyun oynamayı seven kişiler arasında en çok tercih edilen oyun türlerinden biri strateji oyunlarıdır. Oyuncular bu oyunlarda hesaplar, taktikler kullanarak saatlerce vakit geçirebilir. Oyuncuların en çok keyif aldığı oyun türlerinden biri haline gelmiştir. Bilgisayarlarda, tabletlerde ve mobil cihazlarda oynanabilen çeşitleri vardır. En iyi strateji oyunları online olarak ya da indirilerek oynanabilir. Teknolojinin gelişmesiyle oyun dünyasında da büyük gelişim gözlenmiştir. En iyi strateji oyunları grafik tasarımları, kaliteleri ve işleyişleriyle kullanıcıları daha memnun edecek hale gelmiştir. Strateji oyunlarında en dikkat çeken oyunlar şunlardır:

  • The Settlers: Farklı ve geliştirilmiş görsel dünyasıyla kullanıcıların sevdiği bir oyundur. 2024 yılında çıkan ve bilgisayardan oynanabilen bir inşa etme hikayesidir. Orta çağda fethetme ve yeni mekanlar kurmak ön plandadır. Pc de en iyi strateji oyunları içinde görülen oyunun çok oyunculu olarak oynama versiyonu da vardır. Yakın zamanda diğer cihazlar için de geliştirileceği biliniyor.
  • Europa Universalis: Bir seri haline gelmiş oyunun ilki 2000 yılında çıkmıştır. Özellikle dördüncü serisi popüler hale gelmiştir. Strateji oyunları sevenleri için detaylı ve kaliteli bir oyundur. Kendinize bir ülke seçtiğiniz oyunda ülkeyi geliştirmeye çalışıyorsunuz. Ticaret, savaş ve diplomasilerle ilgilenmeniz gerekiyor.
  • Empire Of Sin: 2024 yılındaki en iyi strateji ve savaş oyunları arasında görülen oyunda bir suç imparatorluğu yönetiliyor. Romero Games’ in geliştirdiği oyun eski zamanlarda geçiyor. Tüm karakterleri teker teker özelleştirebildiğiniz bir yapıya sahip. Kurulan imparatorluğun gelişimine tamamen oyuncu karar veriyor.
  • Rise on Nations: İlkel çağlardan başlayarak kendi medeniyetinizi geliştirebildiğiniz bir oyundur. Medeniyeti sıfırdan başlayıp nükleer savaş yapma aşamasına kadar getirebilirsiniz. Oyun oynanışı ve grafik kalitesiyle kullanıcıları memnun eder. Kendi stratejinizle gelişim gösterebilirsiniz.

Online Strateji Oyunları Nelerdir?

Strateji oyunları seven kullanıcılar hem oyunları indirerek hem de internet bağlantısıyla oyun oynayabilir. En iyi strateji oyunları pc aracılıyla oynanabilirken aynı zamanda internet bağlantısı da gerekir. Tarayıcı üzerinden oynanan oyunlarda kullanıcı yine birçok taktik geliştirerek stratejiler üretir.
Her oyunun bir tarayıcı versiyonu olmayabilir. En iyi tarayıcı strateji oyunları şu şekilde sıralanabilir:

  • Mount and Blade 2: Krallıkların yönetilmesi üzerine strateji düşünmeyi amaçlayan bir oyundur. Oyuncular karakterlerine farklı özellikler seçer ve dövüş sistemi içinde geliştirir. Savaş alanında da rekabet edebilme mümkündür.
  • Travian: Bir köy kurma oyunu olan Trivian başarılı bir strateji oyunu örneğidir. Hammaddelerinizden başlayarak köyünüzün hem sınırlarını hem gelişmişliğini arttırmanız beklenir.
  • Battlefleet Gothic: Armada 2 ismiyle çıkan oyunun ikinci serisinde uzay gemisinde rakiplerle savaşılıyor. Gemi modelleri ve ayrıntıların oldukça detaylı olduğu Armada 2 başarılı bir strateji deneyimi sunuyor.

Strateji Oyunları Önerileri:

Oyun tasarlayan kişiler strateji oyunları olarak birçok konuyu işler. Kullanıcıların iyi ve kaliteli vakit geçirmesi için değişik oyunlar üretilir. Oyuncuların bazen en iyi grafikli strateji oyunları ilgilerini çekerken bazen en iyi gerçek zamanlı strateji oyunları arayışına girerler. Bu strateji oyunları oyuncunun pratik ve planlı düşünmesini geliştirir. Aynı şekilde zaman ve emek ister. Oyunun ve karakteri gelişimi için sabırlı olmak gerekir. Kullanıcıların kendini geliştirmeye kaptırabileceği türden oyunlardır. Orduları yönetmek, savaşlar yapmak, medeniyetler kurmak, çağlar geçmek, devletler fethetmek kullanıcıların dikkatini çeker. Bu oyunlar hem internetle hem de internet olmadan oynanabilir. Aynı zamanda ücretli ve ücretsiz olan seçenekleri de vardır. Gerekli programları bilgisayarınıza kurarak oynayabilirsiniz. Bunun dışında mobil ve tabletten oynanan oyunlar da tercih edebilirsiniz. En iyi strateji oyunlarını arasında Age of Empires, WarCraft, Civilization, Wasteland gibi seriler ilk sırada yer alır. En iyi strateji oyunları tavsiyeleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Age of Empieres: Definitive Edition
  • Town of Salem
  • Stellaris
  • Wasteland
  • Civilization
  • Warcraft III Reforged
  • Ancient Cities
  • Total War: WARHAMMER II
  • Factorio
  • Homeworld: Desers of Kharak
  • War Thunder
  • World of Thanks Blitz
  • Slayt he Spire
  • Mount & Blade: Warband
  • Company of Heroes
  • Crusader Kings II
  • Football Manager 2024

Age of Empires Nedir?

1997 yılında yapılan ve Microsoft tarafından piyasaya sürülmüş olan Age of Empires bir strateji oyunudur. Gerçek zamanlı oyunda tarihi gerçeklerden esinlenilerek oluşturulmuş bir senaryo vardır. Oyuncular taş devrinden demir çağına kadar ilerlemeye çalışır. Dünyanın en iyi strateji oyunlarından biri olan Age of Empires günümüzde bir seri haline gelmiştir. Onun ardından Age of Empires II: The Age of Kings, Age of Mythology ve Age of Empires III gibi oyunlarda geliştirilmiş popüler hale gelmiştir. Oyunda çağ atladıkça teknoloji gelişir ve oyuncunun stratejik planları içinde bir devlet geliştirilir. Şehir binasını korumak oyuncunun ilk görevidir. Kara ve denizlerde ayrı üniteler bulunur. Oyuncular için askeri güç elde etmek önemli bir konudur. Saldırılara karşı askerler yetiştirilir ve bir ordu hazır hale getirilir. Toplamda 12 millet yer alır ve çoklu oyunculu şekilde oynanabilir.

Strateji Oyunu Nedir?

Strateji oyunları oyuncuların kendi taktiklerini geliştirdikleri bir alandır. Bu oyunlarda farklı düşünmek ve farkındalık oyuncular için önemlidir. Dünyada en çok yaygınlaşmış strateji oyunu satrançtır. Bu tarz oyunlar tipik olarak durumsal farkındalığını yükseltir ve planlama özelliğinizi geliştirir. Bu oyunların birçok türü bulunur. Kimileri sadece bilgisayar üzerinden oynanırken kimileri telefon ya da tabletle oynanabilir. En iyi strateji oyunları telefon aracılığıyla oynandığında daha fazla kullanıcıya da ulaşmış olur. Bu oyunlar savaş, fethetme, inşa etme üzerine kurulu olabilir. Hatta gerçek zamanlı şekilde işleyenleri de vardır. Zeka temelli olan bu oyunlarda rakibi şaşırmak önemlidir. Beklenmedik anlarda planlanmış hamleler yapmak oyunlarda gelişmenizi sağlar. Strateji unsuru uzay, orta çağ, savaş gibi konuların işlendiği oyunlarda sıklıkla kullanılır.

Strateji Oyunu Oynamak Zararlı mı?

Oyun oynamak çoğu zaman fazla vakit harcanan ver gereksiz bir eylem olarak görülebilir. Fakat günümüzdeki teknoloji çağında hem en sevilen hobilerden biri hem de gelişmiş bir ekonomik pazardır. Strateji oyunlar da oyuncuların en sevdiği oyun çeşitlerinden biridir. Hiçbir oyunu çok uzun süre oynamak gerektiği belirterek stratejik oyunların düşünce geliştirici yapıları olduğu söylenebilir. Fiziksel ve zihinsel zararlar görmeden kontrollü şekilde oyunlar oynanmalıdır. Bu şekilde oynandığında hızlı düşünmeyi sağladığı söylenebilir. Bunun yanında zekayı pratikleştirmek, planlama yapmayı alışkanlık haline getirmek gibi özellikleri vardır.

Oyunlar Nereden İndirilebilir?

Günümüzde gelişen teknoloji sayesinde oyun indirmek için kullanıcılar birçok yöntem kullanır. Oyunlar bilgisayara indirilerek ya da Google hizmetleri sayesinde mobil araçlarla oynanabilir. En iyi strateji oyunlarını indirmek için de farklı yöntemler kullanılabilir. Bunların kimileri ücretli şekilde kimileri ücretsiz olarak indirilir. “En iyi strateji oyunları hangileri?” sorusunu soran bir kullanıcı internette birçok oyun seçeneğiyle karşılaşır. Bunlar içinden kendini için en uygun şekil indirilebileni seçmesi gerekir. İnternet üzerinde oyun oynanan ya da indirilen birçok site vardır. En iyi strateji oyunları steam uygulaması aracılıyla güvenle indirilir. Bir oyun platformu olan steam kullanıcılara birçok seçenek sunar. Bu uygulama ile kolay bir şekilde sevdiğiniz strateji oyunlarını indirip oynayabilirsiniz.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu