0
Yunus
Editör
28 Mart 2022 1428

Facebook Kapak Fotoğrafı Boyutu

Nerdeyse tüm sosyal medya platformları gibi Facebook uygulaması da görsel içerikler üzerine kurulmuştur. Her sosyal medya uygulamasının görsel içeriklerinin boyutu birbirinden farklılık gösterir. Facebook kapak fotoğrafı boyutu uygulama üzerinde önemli bir unsurdur. Facebook uygulamasında paylaşım yapmak isteyen kullanıcılar paylaşım yapmadan önce görsellerinin boyutlarını tam olarak sağlamaları gerekir. Facebook uygulaması içerisinde olması gereken boyutlarda görsel bulunmaz ise bu görselin görüntü kalitesi kötü olur.

Facebook kapak fotoğraf boyutu bilgisayar ve mobil cihazlarda farklılık gösterir. Facebook uygulaması bilgisayar üzerinden açıldığında fotoğraflar 820 piksel genişliğe ve 312 piksel uzunluğa sahip olur iken en kaliteli görüntüye sahip oluyorlar. Facebook uygulaması mobil cihaz üzerinden kullanılırken ise fotoğraflar 640 piksel genişliğe ve 360 piksel uzunluğa sahip iken en kaliteli görüntüye sahip oluyor. Facebook kapak fotoğraf boyutu en az 400 piksel genişliğe ve 150 piksel uzunluğa sahip olduğu zaman kaliteli görünebilir. Bu boyutlardan aşağısında olduğunda görüntü kalitesi olumsuz etkilenir.

Facebook Kapak Fotoğraf Boyutu Ne Kadardır?

Facebook uygulaması üzerinde fotoğraf paylaşımı yapılmadan önce ilgili görselin boyutlarına bakılmalıdır. Facebook standart boyutlarından farklı olan boyutlar fotoğrafın kalitesini olumsuz etkiliyor. Facebook kapak fotoğraf boyutu şu şekilde gösterilebilir:

  • Facebook profil fotoğrafı için gerekli olan boyut 160*160 piksel olmalıdır.
  • Facebook kapak fotoğrafı için gerekli olan boyut 828*315 piksel olmalıdır.
  • Facebook uygulamasında paylaşım olarak yapılacak bir fotoğraf için gerekli olan boyut 1200*900 piksel olmalıdır.
İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
SosyalGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
SOSYALGRAM

Facebook Kapak Fotoğrafı Boyutu En Az Ne Kadar Olmaldıır?

Facebook uygulamasında kullanıcıların kapak fotoğrafı ve profil fotoğrafı olmak üzere iki farklı fotoğrafı bulunur. Facebook kapak fotoğrafı seçildikten sonra profile yerleştirilirken kapak fotoğraf boyutu en az 828*315 piksel olması gerekir. Facebook uygulaması ilk çıktığı yıllarda bu kapak fotoğraf boyutunu 851*315 piksel olarak belirlemişti. Fakat görüntü kalitesinin sağlanabilmesi için bu kapak fotoğraf boyutu 828*315 piksel olarak kararlaştırıldı. Çok yüksek boyutlardaki fotoğraflar için Facebook uygulaması çeşitli kırpma işlemleri yapılmasını istiyor. Fotoğraflar üzerinde kırpma işlemi yapılırken fotoğrafın görüntü kalitesi düşüyor. Böylece kötü bir görüntü ortaya çıkıyor. Fotoğraflarının kalitesinin düşmesini istemeyen Facebook kullanıcılarının 828*315 piksel olarak kapak fotoğraf boyutunu ayarlamaları gerekir.

Facebook Profil Fotoğrafı Boyutu En Az Ne Kadar Olmalıdır?

Facebook uygulamasının profil fotoğrafı için belirlediği boyut 160*160 piksele sahiptir. Profil fotoğraflarının çok düşük kalitede görünmesini istemeyen kullanıcılar 960*960 pikselden fazla boyut kullanmamaları gerekir. Facebook kapak fotoğrafı ile aynı sayfada yer alan facebook profil fotoğrafının boyutu 256*256 piksel olduğu zaman çok kaliteli bir görünüm elde edilmiş olur. Facebook uygulamasına konulacak olan profil fotoğrafının boyutu ayarlanırken kullanıcıların mobil cihazları değil bilgisayarları tercih etmeleri tavsiye edilir. Çünkü mobil cihazlar üzerinden yapılan değişikliklerde piksel kaybı yaşanabilir. Bu durumda fotoğraf kalitesini olumsuz etkiler. Bilgisayar üzerinden Photoshop veya Paint uygulamalarından facebook kapak fotoğraf boyutu ve facebook profil fotoğraf boyutu ayarlanabilir. Gerekli olabilecek tüm boyutlar bu uygulamalar ile sağlanabilir.

Facebook uygulamasında profil fotoğrafı görüntülenir iken bilgisayrdan bakıldığı zaman profil fotoğraf boyutu 170*170 piksel görüntülenir. Akıllı mobil cihazlarda ise facebook profil kapak fotoğrafı 128*128 piksel de görülebilir. Klasik olan mobil cihazlarda ise facebook profil fotoğraf boyutu 36*36 piksele sahiptir.

Facebook uygulamasında kullanıcıların hesaplarının olduğu sayfada bulunan profil fotoğrafı dairesel bir boyutta kırpılma işlemi görür. Fakat kullanıcılar bu fotoğrafı kare formatta görüntüler. Logo veya metin içeren facebook kapak fotoğrafları ve profil fotoğraflarının daha kaliteli bir görünüme sahip olabilmesi için PNG dosyası olarak kaydedilmesi ve kullanılması tavsiye edilir.

Facebook Hikayelere Atılan Fotoğraf Boyutu Ne Kadardır?

Facebook uygulamasında post olarak yapılan paylaşımlarda ve hikaye olarak yapılan paylaşımlarda fotoğraf boyutu aynı olmak zorundadır. Bu fotoğrafların en kaliteli bir şekilde görüntü vermesi için fotoğraf boyutunun 1200*900 piksel ölçüye sahip olması gerekir. Aynı zamanda çok kaliteli bir fotoğrafa sahip olmak isteyen kişilerin fotoğraf çerçevesinin de 399*150 piksel ölçüye sahip olması gerekir. Sosyal medya uygulamalarının hepsinde olduğu gibi Facebook uygulamasında da en önemli unsur fotoğraflardır. Hesaplardaki fotoğraflar güncel olduğu sürece ve fazla kişiler ile etkileşime geçtiği sürece fotoğrafın önemi sosyal medya uygulamarında azalmaz. Facebook uygulamasında görsel boyut çok önemlidir çünkü doğrudan fotoğrafın kalitesini etkiler. Facebook görsel boyutları şu şekildedir:

  • Paylaşım görselinin kaliteli bir görüntü verebilmesi için 1200*628 piksele sahip olması gerekir.
  • Etkinlik görselinin kaliteli bir görüntü verebilmesi için 470*174 piksele sahip olması gerekir. Facebook etkinliklerinde paylaşılan fotoğrafların alabileceği maksimum boyut 1920*1080 pikseldir. Bu boyuttan fazla olan fotoğrafların görüntü kalitesi kötüleşir ve fotoğraflar bulanık görülmeye başlar. Yani fotoğrafların netliği azalır. 
  • Bağlantı görselinin kaliteli bir görüntü verebilmesi için 1200*628 piksele sahip olması gerekir.
  • İşletme sayfası kaliteli bir görüntü verebilmesi için fotoğrafın 180*180 piksele sahip olması gerekir. Bilgisayarlarda açılan facebook uygulmasındaki işletme hesaplarında paylaşılacak fotoğrafların 170*170 piksele sahip olması gerekir.
  • Facebook uygulmasında link paylaşım görselinin boyutu 1200*628 piksel olması gerekir. Kare fotoğraf için 154*154 piksel iken dikdörtgen fotoğraf için 484*252 piksel boyuta ihtiyaç vardır. Bu boyutlara sahip fotoğraflar daha kaliteli görüntü verir.
  • Facebook uygulmasında öne çıkarılan fotoğrafların sahip olması gereken boyut 1200*717 pikseldir.

Facebook Kapak Fotoğraf Ölçüsü Bilinmesi Ne İşe Yarar?

Facebook uygulamasında kapak fotoğraf boyutunun önemi çok fazladır. Facebook uygulamasında fotoğraf ölçülerini kullanıcıların bilmesi sayesinde Facebook uygulamasının kendisinin otomatik yaptığı kırpma işleminin ortadan kalkması demektir. Facebook uygulaması fotoğraflar olması gereken boyutlarda olmayınca fotoğraf üzerinde kırpma işlemi yapıyor. Facebook tarafından bu kırpma ve düzenleme işlemi yapılmaz ise kullanıcıların paylaşımlarının görüntü kalitesinde bir artış görülebilir.

Facebook Kapak Fotoğrafı Kalitesi Neden Önemlidir?

Facebook uygulaması fotoğraf paylaşımı üzerine olan bir sosyal medya uygulamasıdır. Bu sebeple bu uygulama üzerinde yapılan tüm paylaşımlar yüksek kalitede olmalıdır. Facebook uygulamasında paylaşılacak fotoğrafın kalitesi ne kadar yüksek olursa ve ne kadar düzenli olur ise kullanıcılar o kadar fazla kişiye etkileşim sağlamış olurlar. Etkileşim oranının fazla olması daha fazla kişi tarafından takip edilmeye yol açar.

Facebook Kapak Fotoğrafı Boyutu Nereden Öğrenilebilir?

Facebook uygulaması günümüzde neredeyse herkes tarafından kullanılan bir sosyal medya uygulaması olduğu için Facebook uygulaması hakkında çoğu bilgiye internet siteleri üzerinden erişilebilir.

Facebook Kapak Fotoğrafı Nasıl Düzenlenir?

Facebook uygulamasında paylaşımlar veya hikayelerde konulacak olan fotoğraflar ilk olarak ölçeklendirilmelidir. Bu fotoğraf ölçeklendirilme işlemi re-size sistemleri üzerinden yapılabilir. Bu ölçeklendir sisteminde eski ölçek yerine yeni bir piksel belirlenerek yeni bir facebook kapak fotoğraf boyutu düzenlenir. Facebook uygulaması için fotoğraf boyutunun düzenlenerek ölçeklendirilmesi fotoğrafların görüntü kalitesinde değişikliğe sebep olabilir. Fotoğrafın boyutu aşırı büyütülür ise fotoğraf görüntü kalitesi kötü olabilir. Bu sebeple kullanıcıların fotoğraf boyutu düzenlemesinde profesyonel olan sistemleri kullanmaları gerekir. Facebook uygulamasında yapılacak en kaliteli görüntüye sahip olan fotoğraf boyutu 1200*628 pikseldir.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu