Facebook Toplu Mesaj ve Resim Nasıl Silinir?

En çok kullanılan uygulamalardan biri Facebook kullanıcılara birçok özellik sunar. Gönderi paylaşımı yapmak, hikayeler oluşturmak, başkaları tarafından paylaşılan gönderileri takip edebilmek ya da arkadaşlarınızda sohbet edebilmek için kullanılabilir. Uygulama üzerinden gün boyu paylaşım yapılır. Fotoğraf, video, metin içerikli paylaşımlar yapılabilir. Farklı içerikli sayfa ve gruplar oluşturulabilir. Birçok özellikle gelişmeye ve değişmeye devam eder. Fakat henüz gelişmemiş özelliklerden biri toplu şekilde mesaj silmedir. Kullanıcılar toplu şekilde mesajlarını temizleyemez. Facebook toplu fotoğraf silme işlemi ise farklı yöntemlerle yapılabilir. Kullanıcılar bazen yaptıkları paylaşımlardan vazgeçerek silmek isteyebilir. Bu nedenle toplu şekilde fotoğraf silme işleminin nasıl yapıldığını araştırmaya başlarlar. Bu işlem için farklı yöntemler bulunur.

Facebook Toplu Mesaj Silme

Facebook uygulaması birçok paylaşımın yapıldığı sosyal mecralardan biridir. Bu uygulamada sohbet etmek de mümkündür. Messenger uygulaması kullanılarak mesajlaşma, arama, görüntülü sohbet gibi birçok iletişim şekli kullanılabilir. Tüm mesajlaşmalar Messenger uygulaması üzerinden yapılır ve buraya kaydedilir. Gelen mesajlar gelen kutularında birikir. Bazen gelen kutularındaki doluluk yoğunluk yaşanması neden olur. Fazla ve artık kullanılmayan geçmiş konuşmalar kullanımı zorlaştırabilir. Böyle düşünen kullanıcılar için toplu şekilde mesaj silmek mümkündür. Facebook’tan toplu fotoğraf silme özelliği olmasa da facebook toplu mesaj silme özelliği bulunuyor. Mesaj kutusu dolan ve geçmiş konuşmaları artık görmek istemeyen kişiler bu özelliği kullanabilir. Toplu mesaj silerken bazı eklentiler ve programlar kullanılabilir. Bu eklenti ve uygulamaların güvenli olduğundan emin olduktan sonra kullanmak gerekir. Hesabınızın çalınmaması ve veri gizliliğinizin korunması için güvenli uygulamalar tercih etmelisiniz. Bu şekilde güvenli bir mesaj silme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle Chrome uzantıları güvenli bir işlem yaparken tercih edebileceğiniz eklentilerdir. Chrome web mağazası içinde farklı eklenti seçenekleri mevcuttur. Tercih edebileceğiniz toplu mesaj silme uygulamalarından bazıları şunlardır:

  • Facebook- Delete all messages
  • Message cleaner
  • Delete all messages for Facebook
  • Messenger message cleaner

Facebook Toplu Mesaj Silme Nasıl Yapılır?

Günümüzce insanlar her gün birçok uygulama kullanıyor. Bu uygulamalar üzerinden birçok gönderi paylaşımı ya da mesaj gönderimi yapabiliyorlar. Bazen bu paylaşılan gönderileri temizlemek ve mesajları silmek isteyebilirler. En çok kullanılan uygulamalardan biri olan Facebook bu paylaşımların yapıldığı alanlardan biridir. Facebook’ta toplu fotoğraf silme işlemi ya da toplu mesaj silme işlemi yapmak isteyen kullanıcılar olabiliyor. Mesaj silme işleminizi yaparken Chrome uzantılarını kullanabilirsiniz. Messenger üzerinden yapılan konuşmalarınız, görüntülü sohbet geçmişiniz ve telefon görüşmesi kayıtlarının böylece silinmiş olur. Toplu fotoğraf silme işleminde bu adımları takip etmeniz gerekir:

  • Kullanıcı ilk adımda Facebook hesabına giriş yapmalıdır.
  • Girişin ardından ana sayfa ekranında bulunan mesajlar bölümüne girilmesi gerekir.
  • Mesajlar kısmına girdiğinizde tarayıcınızın sağ üst köşesindeki üç noktalı simgeye dokunmalısınız.
  • Üç noktalı simgeye tıkladığınızda yeni bir pencere açılmış olur. Açılan bu yeni penceredeki seçenekler kısmı bulunmalıdır.
  • Seçenekler kısmından diğer araçlar seçilmelidir. Diğer araçlar kısmında da yeni bir pencere açılır ve buradaki uzaktılar yazılı kısma tıklamanız gerekir.
  • Bu bölümde Google Uzantılar Sayfası açılır. Bu sayfaya geldiğinizde Chrome uzantılarından birini yazabilir ve arama yapabilirisiniz.
  • Seçtiğiniz bir uzantıyı yazdıktan sonra bunu tarayıcınıza eklemelisiniz.
  • Tarayıcıya ekleme yaparken uzantıyı bulduktan sonra üzerine tıklamalı ve Chrome’ a ekle seçeneğini seçmelisiniz.
  • Tarayıcıya ekleme yapıldıktan sonra Facebook sayfanıza da eklemeniz gerekir. Bu işlem için Facebook sayfanızı tekrar açmalısınız. Bu adımda size bu eklentiyi eklemek isteyip istemediğiniz belirten bir bildirim gelir. Evet butonunu seçtiğinizde artık Facebook hesabınıza da bu eklenti eklenmiş olur.
  • Bu kısımdan sonra seçtiğiniz uygulamanın yardımıyla mesaj silme işlemini yapabilirsiniz.
  • Uygulamayı kullanarak onayladığınız her mesajı silebilirsiniz. Uygulamanın adımlarını takip ederek kolayca silme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Facebook Toplu Resim Silme

Facebook uygulaması üzerinden hem gönderileri hem de mesajlarını silmek isteyen kullanıcılar olabilir. Toplu şekilde mesaj silme uygulaması için farklı eklentiler vardır. Facebook toplu fotoğraf silme işlemi içinde farklı yöntemler kullanılabilir. Facebook’un bir özelliği olarak toplu şekilde fotoğraf silmek mümkün değildir. Farklı yöntemlerle albümlerin, fotoğrafların silinmesi mümkündür. Özellikle uzun zamandır uygulamayı kullanan kişiler zamanla eski paylaşımlarından kurtulmak isteyebilir. Zaman için yüzlerce fotoğraf paylaşmış olan kişiler bunları silmek isteyebilir. Bu nedenle genelde tek tek silmek kullanıcılara göre fazla zaman harcayan bir eylemdir. Fotoğrafları tek tek silmek yerine toplu şekilde silmek için bir yöntem ararlar. Kısa sürede silme işlemlerini tamamlamak isterler.

Facebook Toplu Resim Silme Yöntemleri

Zamanla yaptığı fotoğraf paylaşımları silemeye karar veren kullanıcılar olabilir. Bu kişiler için fotoğraf silerken kullanılacak farklı yöntemler vardır. Bu yöntemler şu şekilde sıralanabilir:

  • Paylaşılan fotoğraflar belli albümlere dahil edilir ya da bazen kullanıcılar bir albüm halinde yükleme yapar. Toplu fotoğraf silerken kullanılacak ilk yöntem albümleri silmektir. Kullanıcı artık paylaşılmasını istemediği albümü silebilir. Bu işlem yapılırken Facebook hesabına giriş yapılır. Fotoğraflar bölümüne geçilir ve burada silinmek istenen albüm seçilir. Albümü silmek için dişli çark gibi görünen simgeye tıklanır ve albümü sil yazısına tıklanır. Fotoğraf silme işlemi tamamlanmış olur.
  • Kullanılabilecek diğer yöntem ise Facebook toplu fotoğraf silme eklentisidir. Mesaj silerken olduğu gibi fotoğraf silerken de eklenti ve programlar kullanılabilir. Bunlar kullanılırken güvenlik açısında risk taşıyabilir. Bu nedenle giriş bilgilerinizi isteyen uygulamalara karşı tedbirli olmanız tavsiye edilir.

Facebook Messenger Kullanım Yaş Sınırı Kaçtır?

Kişilerin güvenliği ve uygulama kuralları içinde her sosyal medya uygulaması iççin bir yaş sınırı vardır. Facebook’ a kayıt olmak isteyen kişilerin 13 yaşın üzerinde olması gereklidir. Yasal olarak 13 yaşından küçük çocuklar Facebook uygulamasına üye olamaz. 13 yaşın altında olduğu tespit edilen kullanıcı hesapları uygulama tarafından kapatılabiliyor. Hesabı kapatılan kişilerin 13 yaşının üstünde olduğunu ispat etmesi isteniyor. Kimlik belgeleriyle bu ispat yapılabiliyor.

Facebook Hesabımı Nasıl Güvenceye Alırım?

Facebook dahil olmak üzere tüm sosyal medya hesaplarınız güvenliği için yapılmaması gereken şeyler vardır. Bunlardan biri herhangi bir kişi ya da kurumla şifrenizi paylaşmaktır. Aynı zamanda şifteniz tahmin edilmesi zor bir şekilde oluşturulmalıdır. Güçlü bir şifte oluşturmak ve kimseyle paylaşmamak hesabınızı güvence altına almanızdaki ilk adımdır. Bunların yanında kötü amaçlı yazılımlara karşı dikkatli olmalısınız. Her eklentiye hesabınızda izin vermemelisiniz. Şüpheli olabilecek bağlantılara tıklamamanız tavsiye edilir. Facebook güvenliğiniz arttırmak için giriş bilgileri hakkında uyarı da gönderebiliyor. İki faktörlü kimlik doğrulama ayarlamasını yaparsanız hesabınızın güvenliğini arttırmış olursunuz.

Facebook Hesabım Çalındı Ne Yapmalıyım?

Facebook toplu fotoğraf silme ya da toplu mesaj silme programlarının güvenilirliğine dikkat etmelisiniz. Hesabınız çalınmaması için riskli bağlantılar kurmamanız gereklidir. Hesabınız çalındıysa https://www.facebook.com/hacked adresine giriş yaparak hesabım bir başkasının eline geçti butonuna tıklamanı gerekli adımları takip etmeniz gerekir. Facebook sizden eski şifreniz, e-posta adresiniz ve telefon numaranız gibi bilgilerinizi ister. Uygulamadı adımları takip ederek çalışmış hesabınızı alma ihtimaliniz vardır. bu tarz durumlarla karşılaşmamak için güvenlik önlemlerine dikkat etmeniz gerekir. İki faktörlü kimlik doğrulama sayesinde güvenliğiniz arttırılabilir.