0
Yunus
Editör
28 Mart 2022 826

İnstagram Durduruldu Sorunu

Instagram Durduruldu Hatası

Instagram durduruldu sorunu son zamanlarda çok yaygın bir hata oldu. Bu hatayı aldığınızda, aslında korkacak bir şey yoktur. Bazı kullanıcılar bu hatayı Instagram hesapları kapandığı için mi aldıklarını merak etmektedirler. Bazı fenomenler ise bu hatadan sonra takipçilerini kaybedecekleri konusunda endişeleniyorlar. 

Instagram, yaptığı güncellemeler ise dünyanın her yerinden kullanıcıların hatalar almasına neden oldu. WiFi ağına bağlı Instagram uygulaması güncellemeyi otomatik olarak aldığı için kullanıcıların çoğu bu hatayla karşılaştılar. Telefonları WiFi ağına bağlı olmayan veya otomatik güncelleme almayan kişilerde böyle bir sorun yoktu. İnsanlar endişelenmelerine rağmen, sorunu kısa bir süre için çözmek için yeni bir güncelleme getirdiler ve yeni sürümü Play Store ve App Store’a gönderdiler.

Instagram Durduruldu Hatasını Çözmek İçin Ne Yapılır?

Instagram'ı durduran hatayı düzeltmek için Instagram'ı telefonunuzdan tamamen kaldırmanız gerekir. Kaldırma işlemini tamamladıktan sonra mağazanıza giriş yapmanız ve Instagram uygulamasını yeniden yüklemeniz gerekir. Bu prosedürleri tamamladıktan sonra uygulamaya eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde girebilirsiniz. Sorun kesinlikle Instagram hesabınızda değil. Bu hatayı telefonunuzla alıyorsunuz ve abone sayınız kesinlikle etkilenmez. Tabii ki bir sorun var. Telefonunuzda bu hatayı düzeltene kadar paylaşım yapamayacak olmanızdır. Hatayı ne kadar kısa sürede çözerseniz takipçilerinizle o kadar kısa süre içinde iletişime geçebilirsiniz.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
SosyalGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
SOSYALGRAM

Instagram Durduruldu Hatası Çözümü

  • PlayStore’a gidin ve instagram uygulamasını arayın ve açılan sayfada instagram ile ilgili bir güncelleme olup olmadığını kontrol edin. 
  • Yukarıdaki işlemleri gerçekleştirirken herhangi bir güncelleme bildirimi görmezseniz telefon ayarlarında uygulama ayarları menüsüne gitmelisiniz. Instagram uygulamasını seçtikten sonra Önbelleği Sil düğmesine tıklamak Instagram önbellek günlüklerinin oluşturduğu hataları kaldıracaktır. 
  • Arka planda kullanılan programları kapatmayı deneyin. Yetersiz bellek nedeniyle telefonunuz Instagram uygulaması için yeterli bellek ayıramayacaktır. 
  • Bunu yapmanıza rağmen aynı hatayı alıyorsanız Instagram uygulamasını silin ve telefonunuzu yeniden başlatın. Ardından Instagram uygulamasını yeniden yükleyin. Uygulamanın düzgün çalıştığını göreceksiniz.

Instagram Durduruldu Sorunu Neden Olur?

Instagram durduruldu hatası oluşmasının sebebi 2 başlık altından incelenebilir:

  • Yetersiz telefon önbelleği: Her gün yüzlerce, belki de binlerce uygulama ortaya çıkıyor veya oluşturuluyor. Bu uygulamalar her kullanıcı için ilgi çekicidir. Gerçek şu ki, telefonun arka planında önbelleği zorlayacak sayıda uygulamanın bulunması Instagramın çalışma hızını olumsuz etkiler ve Instagram durduruldu sorununun oluşmasına neden olabilir.
  • Instagram Güncellemeleri: Uygulamalar, uygulama geliştirme, düzenleme veya mevcut hataları düzeltme gibi nedenlerle zaman zaman güncellenir. Instagram'da güncellemeler olduğunda eğer bu güncellemeleri yapmazsanız Instagram durduruldu hatası ile karşılaşabilirsiniz.

Androidden Instagram Nasıl Güncellenir?

Instagram uygulamasını Android telefonlarda veya tabletlerde güncellemenin birkaç farklı yolu vardır. Instagram güncelleme için yapılması gerekenler aşağıda sıralanmıştır:

  • Android cihazın uygulama mağazasına girin. 
  • Uygulama ekranına geldikten sonra Instagram ile ilgili bilgiler ekranında Güncelle butonuna basın.
  • Ya da Play Store’da uygulamalarım kısmında giderek Instagram güncellemesi gerçekleştirebilirsiniz.

IOS’ta Instagram Güncelleme

iPad ve iPhone’da IOS Instagram güncelleme için şu adımlar izlenmelidir:

  • Telefonunuzda sırasıyla Ayarlar -> iTunes ve App Store’a gidin. 
  • Otomatik indirme sekmesinde "Güncellemeler" kısmına gidin. 
  • Bu menüde Instagram güncellemesini bularak başlatın. 
  • Bu listede güncelleme yoksa, arama alanında program adını arayarak uygulama sayfanızda güncelleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Güncellemeleri yaptıktan sonra Instagram durduruldu sorunu büyük oranda çözüme ulaşır.

Instagram Hesabı Neden Kapatılır?

Instagram hesabının Instagram tarafından kapatılmasının nedenleri farklı olabilir. Bunlar kısaca aşağıda verilmiştir:

  • Telif hakkını ihlal ederseniz, Instagram hesabınız silinebilir. 
  • Şiddet, ırkçılık veya düşmanlık olarak hareket ederseniz hesabınız kapanabilir. 
  • İnceleme sonrasında +18 içerikli cinsel içerikli paylaşımlar yapılırsa hesaplarınız silinebilir. 
  • Çok fazla cins adresinden giriş yaparsanız, hesabınızda sorunlar olabilir. 

Instagram hesabını açamamanın en bariz nedenleri bunlar olabilir. Bunların dışında bir sorun varsa hesabınız onlar yüzünden kapatılmış olabilir. Aşağıda bunlar listelenmiştir:

  • Instagram Topluluk Kuralları: Instagram Topluluk Kuralları, çeşitli konularda çok sayıda detay içerir. Bunlar;
  • İnsan ve hayvan hakları
  • Irkçılık, din, dil ve renk ayrımı
  • Küfür ve hakaret
  • Spam amaçlı reklam ve gönderi
  • Cinsellik ve pornografi
  • Sahte hesap ve sahte ticaret
  • Yasak olan ürünlerin ve hizmetlerin sunumu
  • Dolandırıcılık temelindeki gönderiler
  • Genel Şikayetler: Bu, genel olarak Instagram hesabındaki engellemeler konusundaki en büyük yolsuzluktur. Pek çok insan sizi şikayet etmişse, genellikle sahte bir hesap yüzünden engellenirsiniz. Bu bağlamda Instagram desteğine başvurmanız, kimliğinizi göndermeniz ve gerçek kişi ve hesap sahibi olduğunuzu beyan etmeniz gerekmektedir. 
  • Hesap mevcut değil: Bu bir engelleme değildir, bir hesabın kasıtlı olarak kapatılmasıdır. Hesabı kapatmış olabilirsiniz, Instagram dünyasından tamamen silebilirsiniz. Veya hesabınız çalınmış ve silinmiş olabilir. Bu aşamada hiçbir şey yapılamaz, hesabı geri yüklemenin bir yolu yoktur. 
  • Hesap hırsızlıkları: Hesabınız ele geçirildiğinde, sosyal kesintilerle birlikte bilmeden bloke edilir. İstediğiniz gibi karşı çıkabilirsiniz ama maalesef somut bir işlem yapılamaz. Instagram hesabınızı geri yükleme çabalarınıza rağmen, hesabınız iade edilmeyecektir.

Instagramda Fotoğraf Paylaşamama Sorunu

Instagram sorunları içinde en sık karşılaşılanlardan biri de, hesabınızda fotoğraf paylaşamamaktır. Normal şekilde paylaşmak istiyorsanız, hesabınızda oturum açarken bir hata oluşursa veya paylaşamazsanız benzer bir sorun yaşıyorsunuz demektir. Bu sorunun birkaç nedeni olabilir. Öncelikle internet bağlantınızı kontrol etmeniz gerekir. İnternet bağlantınızda bir sorun yoksa ve diğer Instagram profillerine kolayca erişebiliyorsanız Instagram hesabınız bir süreliğine kilitlenebilir. Topluluk kurallarını ihlal ederseniz veya takipçileri aldatırsanız Instagram size müdahale edebilir. Bu ilk ziyaretinizse, 48 saat boyunca paylaşım yapamazsınız. Aynı anda aynı kuralları ihlal ederseniz, hesabınız bir süre askıya alınabilir.

Instagramda Dondurulan Hesabın Geri Açılamaması Sorunu

Instagram'da gönderi yayınladıktan sonra, kullanıcılara uzun süre hesap dondurma işlevi sunmuştur. Hesaplarını belirli bir süre de olsa kapatmak isteyen kullanıcılar için tek yapabilecekleri hesaplarını silmekti. Ancak talep edilen mesajların ardından Instagram, son yıllarda hesap dondurma özelliğini de ortaya çıkardı. Bu nedenle, kullanıcıların şu anda hesaplarını yalnızca belirli bir süre için kapatmalarına da izin verilmektedir. Ancak bu durum Instagram'da en çok karşılaşılan sorunlardan birini yarattı. Özellikle, hesabınız bloke edildikten sonra kullanıcıların hesaplarını yeniden açamama sorunu gündemdeki bir konu haline geldi. 

Bu noktada, hesabını kurtaramayan kullanıcıların karşılaştığı sorun aslında donma sürelerinden kaynaklanmaktadır. Çünkü Instagram tarafından verilen bilgilere göre hesabınızı bloke ettikten sonra bu işlemden sonra mutlaka 1 ila 2 gün geçmesi gerekmektedir. Hesabınızı bu süreden önce kurtarmaya çalışırsanız, bir hata mesajı alırsınız. Instagram durduruldu sorunu ile bu sorun karıştırılmamalıdır.

 

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu