0
Yunus
Editör
28 Mart 2022 876

İnstagram Hesabıma Giriş Yapamıyorum

İnstagram Hesabıma Giriş Yapamıyorum Nedenleri ve Çözümleri

Sosyal medya platformları arasında en hızlı büyüme hızını gösteren instagram milyarlarca kullanıcı profiline sahiptir. Her şeyi sorunsuz bir şekilde işliyor olarak görünse de bazı zamanlar kullanıcılar instagrama giremiyorum şeklinde sorunlarla karşılaşabilmektedir. Bu gibi uygulamaya girememe sorunları kimi zaman kişilerden kaynaklanabildiği gibi kimi zaman da farklı sebeplerden de kaynaklanabilmektedir.

İnstagram Hesabına Giriş Yapılamamasının Nedeni Nedir?

İnstagram hesabına giriş yapılamamasının birden çok nedeni olabilmektedir. Bu nedenler şu şekilde gösterilebilir:

  • Bağlantı hatası problemlerinden kaynaklanabilir.
  • Telefon numarası değişikliğinden kaynaklanan problemler.
  • Şifre değişikliğinden kaynaklanan sorunlar ya da şifrenin unutulmasından kaynaklı sorunlar.
  • İnstagram hesabının çalınmasından kaynaklı sorunlar. 
  • Hesabın kişinin kendi isteği dışında dondurulmasından kaynaklı sorunlar. 

Yukarıda verilen bu gibi nedenlerden dolayı instagram hesabına giriş yapılamamaktadır. Bu nedenlerden en kolay yolla çözüleni bağlantı problemi yaşayanlar için olandır. Bu durum karşısında kullanıcılar genelde “instagrama giremiyorum bilinmeyen ağ hatası diyor” ya da “instagrama giremiyorum hata veriyor” gibi cümleler ile karşılaşır. Bu genelde internet bağlantısından dolayı kaynaklanmaktadır. İnternet bağlantıları kontrol edildikten sonra giriş işlemi sorunsuz bir şekilde gerçekleşmektedir.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
SosyalGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
SOSYALGRAM

Telefon Numaram Değişti İnstagrama Nasıl Girerim?

İnstagrama girememe problemleri arasında en sık karşılaşılan sorun arasında yer alan telefon numarası değişimi ya da telefonun çalınması durumudur. 

Numaranızı değiştirir, telefonunuzu kaybeder ya da çaldırırsanız ve instagramınız da iki faktörlü kimlik doğrulamasını aktifleştirmişseniz hesabınıza giriş yapmakta biraz zorlanabilirsiniz.  Bu gibi bir durumla karşılaşınca instagram yardım sayfası üzerinden instagrama yetkililerine ulaşmanız gerekmektedir. Bunun için instagram yardım sayfasından hesabınıza giriş yapamadığınızı anlatan bir bilgilendirme mesajı yollamanız gerekir. Bu mesaj üzerine instagram yetkilileri tarafından bir kod gönderilir. Bu kod ile hesabın size ait olduğunu kanıtlamak için beyaz dosya kâğıdı üzerine yazılır ve yüzünüz ve kod görünecek şekilde bir fotoğraf çekmeniz ve bunu instagram yetkililerine göndermeniz istenir. 

Yapılan bu işlemler 1 ila 15 gün arasında sürebilir. Onaylanan kod ve fotoğraf sonrasında instagram hesabınızı kurtarmak için bir bağlantı ve kurtarma şifresi gönderecektir. Bu bağlantıya girerek kurtarma şifresi ile beraber hesabınıza giriş yapabilirsiniz. 

Şifremi Unuttum İnstagrama Nasıl Giriş Yapabilirim?

Şifre değişikliği ve şifre unutulması sonucu “instagrama giremiyorum” sorunları da oldukça fazla bir şekilde karşılaşılmaktadır. Bu gibi bir durumla karşılaşıldığı zaman instagram giriş sayfası üzerinden “Giriş yapmak için yardım al” kısmına tıklanır. Çıkan sayfada kullanıcı adınız ve e- posta adresiniz istenir. Bu bilgiler girildikten sonra e posta adresinize bir şifre sıfırlama linki gelecektir. Gelen bu linke tıklayarak yeni şifre oluşturulur. Ortalama 15 dakika süren bu işlem oldukça kolaydır. Daha sonra oluşturduğunuz yeni şifre ile instagram hesabınıza sorunsuz bir şekilde girebilirsiniz. 

İnstagram Hesabım Ele Geçirildi Giriş Yapamıyorum

İnstagram hesabınızın çalınması durumunda aynı telefon numarası değişikliğinde yapıldığı gibi instagram yardım merkezinden yapılmaktadır. 

İnstagram yardım merkezine girilir ve instagram yetkililerine hesabınıza dair bilgileri vererek hesabınızın çalındığına dair bir bilgilendirme metni yazılır. İnstagram 1 ila 15 gün arasında size geri dönüş yapacaktır. Geri dönüşte ise size bir kod gelir ve kod düz bir A4 kağıdına yazılarak yüzünüzün göründüğü bir öz çekim yapılır. Yapıla bu öz çekim yetkililere gönderilir. Hesabın size ait olduğu kanıtlandığında instagram yetkilileri tarafından bir bağlantı ve kurtarma şifresi gelir. Bu bağlantı ve kurtarma şifresi ile hesabınızı kurtarmış olursunuz. 

Bu gibi hesap çalınma durumları ile karşılaşmamak için iki faktörlü kimlik doğrulaması yapmanız önerilmektedir.

İnstagram Kaynaklı Giriş Yapamama Durumu 

Bazı zamanlar instagram güncellenir ya da herhangi bir sorundan dolayı çöker. Bu gibi durumlarda “500 Internal Server Error” yazan bir sayfa ile karşılaşırız. Bu tamamen instagram ile ilgili bir sorundur. Genelde kısa süre de geçmektedir. Maksimum 2-3 saat içerisinde düzelen bu durum geçtiğinde hesabınıza rahat bir şekilde girebilirsiniz.

Hesabım Donduruldu Giriş Yapamıyorum

İnstagrama girilememe durumlarından biri de isteğiniz dışında hesabınızın dondurulmuş olmasıdır. Bu gibi bir durumda instagrama hiç girilememe sorunu ile karşılaşılabilir. Bu gibi bir sorunla karşılaşıldığı zaman öncelikle hesabınızın neden dondurulduğunu öğrenmek gerekir. Bunun içinde e posta adresinizi kontrol etmelisiniz. Çünkü hesap isteğiniz dışında dondurulduğu zaman bilgilendirme e postası gelmektedir. 

Hesabınız bir gönderinin şikâyet edilmesi ya da profilinizin şikâyet edilmesinden kaynaklanıyorsa bu sorun geçicidir ve düzelecektir. Fakat instagram topluluk kurallarına aykırı olduğu için hesabınız dondurulduysa bunun geri dönüşü yoktur. Hesabınızı kaybetmiş olursunuz. 

Hesabınızın şikâyet edilmesi sonucu dondurulan işlemleri için instagram yetkililerine yardım al kısmından şikâyeti ve bilgilendirmeyi yapmanız durumunda yetkililer tarafından haklı göründüğünüz durumlarda hesabınızın dondurulma işlemi geçmektedir.

İnstagram Güvenlik Kodu Gelmiyor Nasıl Çözülür?

Öncelikle instagram güvenlik kodunun neden gönderildiğinden bahsetmek gerekir. İnstagram güvenlik kodu instagram hesabına girilememesi gibi durumlarda ya da giriş yaparken iki faktörlü kimlik doğrulaması seçeneğinin kullanıldığı zaman kod gönderim işlemi yapılmaktadır.

Eğer güvenlik kodunuz gelmiyor ise öncelikle yapmanız gereken şey instagram uygulamasına giriş yapmaktır.

  • Daha sonra kullanıcı adı yazılarak “giriş yapmak için yardım al” sekmesine tıklanır. 
  • Gelecek olan sayfada tekrar kullanıcı adı girilerek “daha fazla yardıma mı ihtiyacınız var?” yazan yere tıklanır. Burada “destek isteği” sayfası açılacaktır.
  • Destek isteği sayfasında çıkan bilgiler doldurulur. Doldurulduktan sonra “şirket veya marka hesabı” sekmesi seçilir.
  • Şirket veya marka hesabı sekmesinin altınca çıkan “diğer” sekmesine tıklanır.
  • Daha sonra “ilave ekle” kısmına sorunun çözüme kavuşması için açıklama yazılır. 
  • Tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra “istek iste” seçeneğine tıklanır. Böylece sorun instagram yetkililerine ulaşacaktır. 

Tüm bu işlemler yapıldıktan sonra maksimum 48 saat sonra bir mail gelecektir. Gelen mailde hesabın sizin olduğunun kanıtlanması istenebilir. Gelen güvenlik kodu ve fotoğraf ile onaylamanız durumunda hem güvenlik koduna hem de hesabınıza erişim sağlayabileceksiniz.

İnstagram Giriş Yapamıyorum Çözüm Yolları Nedir?

İnstagram kullanıcıları çoğu zaman hesaplarına giriş yaparken sorunla karşılaşmaktadır. Bu da instagrama giremiyorum gibi yakınmalarını meydana getirmektedir. İnstagram hesabına giriş yapamamanın birçok nedeni vardır ve çözüm yolları da bulunmaktadır. Sabit iki çözüm yolu bulunmaktadır ve bu çözüm yollarını uygulamak oldukça basittir.

  • Telefon numaranızın değişmesi, telefonunuzun çalınması veya kaybedilmesi, hesabınızın geçici olarak kapatılması ya da hesabınızın başka kimseler tarafından çalınması durumunda instagram yardım merkezi üzerinden gerekçelerinizi açıklayarak ve gerek prosedürler tamamlanarak hesabınıza erişim yapmak ya da hesabınızı geri almak mümkündür. Fakat bu hemen sonuç alınabilecek bir yöntem değildir. Yaklaşık 15 20 gün sürebilmektedir.
  • Diğer bir çözüm yolu ise şifrenizi unuttuğunuz ya da şifrenizi değiştirdiğiniz durumlar için geçerli ola yoldur. Şifre unutma ya da değiştirme durumlarında instagram giriş sayfası üzerinde yer alan “giriş yapmak için yardım al” seçeneğine tıklanır. Kullanıcı adınız ve e posta adresiniz yazıldıktan sonra e- posta adresinize bir bağlantı adresi gelecektir. Bu bağlantıya tıklanarak şifre yenileme işlemi yapılır. Böyle yeni şifreniz ile instagram hesabınıza girmeniz mümkündür.
Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu