0
Yunus
Editör
28 Mart 2022 2955

İnstagram Hesabımın Çalındığı Nasıl Anlarım?

Instagram Hesabımın Çalındığını Nasıl Anlarım? 2024

Instagram hesabımın başka birilerinin eline geçtiğini nasıl anlarım? Sorusu bugünlerde en çok cevabı aranan sorulardan birisidir. Hesabınızın başkasının eline geçtiğini anlamak bazen kolay olmayabilir. Hele ki hesabı çalan kişi şifre ve parola değişikliğini değiştirmezse anlamak daha da güçleşir. Ancak yapılan paylaşımlardan ve beğenilerden anlaşılır. İnstagram hesabınızın birisinin eline geçtiğinden şüpheleniyorsanız bunu anlamak için yazı dizimizi dikkatlice takip edin. Hesabınız çalınmış olmasa bile bu çalınamayacağı anlamına gelmez. Bu anlamda dikkatli olup arada sırada hesabınızın çalınıp çalınmadığını kontrol etmelisiniz. Zaman zaman kontrolleri yaparak hesabınıza birisinin girip çıktığını kontrol edebilirsiniz. 

ŞİFRENİZ DEĞİŞMİŞSE VE HESABINIZA GİRİŞ YAPAMIYORSANIZ:

Hesabınızın çalındığını anlamanın birkaç farklı yolu var. En belirgin yolu kendi şifrenizle artık hesabınıza giremiyor olmanızdır. Kullanıcı adını değiştirmek zor olsa da şifreyi değiştirmek bu kadar zor değildir. Hesabı ele geçiren kişiler genelde şifreyi değiştirerek hesabı sizin kullanmanıza izin vermezler. Hesabı çaldığının fark edilmesini istemeyen kişilerse şifrenizi değiştirmezler. Anormal bir durum olmadığı sürece zaten siz hesabınızın çalındığını fark etmezsiniz. Şifrenizden eminseniz ve hesabınıza giriş yapamıyorsanız bu durum hesabınızın çalındığı anlamına gelir. Böyle durumlarda vakit kaybetmeden sizi takip eden bir başkasının hesabından kendi hesabınızı kontrol etmenizi tavsiye ediyoruz. Böylece fotoğraf ve videolarınızın hesapta olup olmadığını görmüş olursunuz. Çalınan hesaplarda genelde fotoğraf ve videolar silinir.  Çünkü Instagram’da silinen görselleri geri getirmek çok zordur.

 

BAŞKA HESAPTAN KENDİ HESABINIZI KONTROL EDİN

Başka birisinin hesabınızdan kendi hesabınıza doğal mesajlar gönderip hesabın ne zaman aktif olduğunu anlayabilirsiniz. Tehdit eden, kötü mesajlar göndermeyin. Kötü mesaj gönderdiğiniz için ilerleyen süreçte haklıyken haksız duruma düşebilirsiniz. 

 

TAKİPÇİLERİ TAKİP EDİN

Instagram hesabınızın çalındığını anlamanın bir başka yoluysa daha önce hiç takip etmediğiniz türden hesapları takip etmeye başlamış olabilirsiniz.  Takip etmediğiniz hesaplardaki paylaşımlara yorumlar yapılmış olabilir. Tanımadığınız insanlara mesajlar atılmış ve o kişilerden mesajlar alınmış olunabilir.  Hesap bilgilerinizin başkasının eline geçmesinin en kolay yolu third parti denilen korsan uygulamanın telefona indirilmiş olmasıdır. Bu korsan uygulamayı telefona indirip kullanmaya başladığınız zaman birçok bilginizi bu programla birlikte paylaşmış olursunuz. 

 

Instagram hesabınız saldırıya uğradığında ne yapmalısınız?

Instagram hesabınıza erişim sağlayabiliyorsanız ilk etapta derhal şifrenizi değiştirin. Instagram ile birlikte birçok hesabınızın şifresini değiştirin. İlk olarak mail adresinizin şifresini değiştirin. Çünkü çalan kişiler mail adresinize ulaşırsa Instagram başta olmak üzere birçok hesabınızı ele geçirebilirler.

Hesabınıza erişim sağlayamıyorsanız Instagram ile bağlantı kurup saldırıya uğramış hesabınız için işlem başlatmalısınız.  Instagram hesabım çalındı formu var mıdır? İnstagramla nasıl iletişime geçilir? Instagram’ın bu konuda net bir şekilde verdiği bilgiler ve işlem adımları şu şekildedir:

Hesabınızın saldırıya uğradığını veya ele geçirildiğini düşünüyorsanız, hesabınızı güvence altına almak için bir dizi işlem yapmalısınız.  Instagram’dan gelen bir mesaj olup olmadığını anlamak için e-posta hesabınızı kontrol edin. Instagram’dan mail adresinizin değiştirildiğine dair bir e-posta aldıysanız, bu iletideki değişikliği geri al seçeneğini kullanarak yapılan işlemi geri alabilirsiniz. 

Ek bilgiler de değiştirildiyse (örneğin, şifreniz) ve e-posta adresinizi değiştiremezseniz mail üzerinden direk instagram ile iletişime geçmelisiniz. 

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu