0
Yunus
Editör
28 Mart 2022 982

İnstagram Hesap Dondurma İşlemi

Instagram Hesap Dondurma Nasıl Yapılır?

Her geçen gün kullanıcı sayısını giderek artıran Instagram, kullanılmaya başladığı günden bugüne popülerliğini korumaya devam ediyor. Kullanıcıların birçok sosyal medyadan daha aktif kullandığı bir uygulama olan Instagram, bu doğrultuda kendisini geliştirmeye devam ediyor. Bu geliştirmelerinden biri olan instagram dondurma işlemi Instagram tarihi açısından henüz çok yeni kullanıcılarla buluştu. Instagram bu özellikle birlikte kullanıcılara instagram profil dondurma tercihi tanımaya başladı.

Geçtiğimiz yaz kullanıcılarının deneyimine sunduğu bu özelliğiyle birlikte Instagram, kullanıcın hesabını komple silmek yerine dilediği kadar ara vermesini işler kıldı. Bu özellik instagram dondurma geçici olarak da adlandırılırken, diğer uygulamalarda olduğu gibi kullanıcının dilediği süreyle hesabını kapatmasına olanak tanıyor. Böylelikle hesabınız silinmemiş olurken, Instagram uygulaması içerisinde de diğer kullanıcılara gözükmemiş oluyor. 

Instagram Hesap Dondurma İşlemi Nasıl Yapılır?

İnstagram dondurma nedir sorusuna verilen cevap diğer uygulamalarla benzerlik taşıyor. Kullanıcının gerekli gördüğü durumlarda Instagram kullanımına ara vermesi anlamına gelen dondurma işlemi, instagram geçici hesap kapatma olarak da adlandırılıyor. Bu özelliği sayesinde Instagram, kullanıcılarına daha güvenli ve denetimli bir kullanım deneyimi sunuyor. İnstagram dondurma adımları birkaç sıralı ve basit işlemden oluşuyor:

  • Adım 1: İnternet tarayıcısı üzerinden https://www.instagram.com uzantılı internet sitesine girilir. 
  • Adım 2: Kullanıcı bilgileri (kullanıcı adı ve şifresi) kullanılarak hesaba giriş yapılır.
  • Adım 3: Tarayıcı üzerinde açılan Instagram’dan profil seçilir ve profil sekmesine gidilir.
  • Adım 4: Profilin sağ üst kısmında bulundan simgeye tıklanır ve “Profili Düzenle” seçeneği seçilir. 
  • Adım 5: Açılan ekranda aşağıya kadar inilir. Sağ altta bulunan “hesabımı geçici olarak kapat” seçeneğine tıklanır.
  • Adım 6: Bu aşamada kullanıcının karşısına “hesabını neden kapatıyorsun?” sorulu bir pencere açılır. Açılan bu pencerede bulunan menüden kullanıcı kendine uygun kapatma seçeneğini belirler ve tıklar.
  • Adım 7: Instagram hesabı kullanıcının kendisinin kapatıp kapatmadığını teyit etmek için son adımda tekrar şifre girişi ister. Şifre girilir ve kullanıcının kendi talebi olduğu teyit edilir. 
  • Adım 8: “Hesabı geçici olarak kapat” seçeneğine tıklanır ve hesap geçici olarak kapatılır. 

Her ne kadar karışık görünse de adımlar sırayla takip edildiğinde sadece birkaç dakika içinde hesabınızı geçici olarak kapatmanız mümkün. Bu adımları atlamak isteyen için instagram dondurma açma linki de mevcut bulunuyor. Bu link aracılığıyla internet tarayıcısı sizi doğrudan dondurma ekranına götürüyor. Öte yandan Instagram kullanıcılarına hesabını kapatma nedenlerini sorarken, şu seçenekleri sunuyor: 

  • Ara vermek istiyorum
  • Bir şeyi kaldırmak istiyorum
  • Çok fazla reklam var
  • Çok zamanımı alıyor
  • Gizlilikle ilgili endişeler
  • İkinci bir hesap açtım
  • Kullanmaya başlamakta zorlandım
  • Başka bir şey

Bu soruya vereceğiniz cevaba göre size yardımcı olmayı teklif ettiği durumlar da olabiliyor. Örneğin “bir şeyi kaldırmak istiyorum” dediğinizde size bununla ilgili bir yardım önerisi de sunuyor. Bu seçeneklerden hiçbiri sizin kapatma nedeninizi ortaya koymuyorsa doğrudan “başka bir şey” seçeneğini seçebilirsiniz. Instagram bu seçenekte başka bir şeyi açıklamanız için size bir boş yazım ekranı da sunuyor.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
SosyalGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
SOSYALGRAM

Instagram Hesabı Mobil Uygulamadan Nasıl Dondurulur?

Instagram hesabını mobil uygulama içerisinden yapma işlemi Instagram’ın henüz kullanıcılara sunduğu bir özellik değil. Yani mobil uygulama içerisinden hesap dondurma işlemi yapmanız mümkün olmuyor. Ancak aynı adımları takip ederek instagram dondurma cep telefonu üzerinden yapılabilir:

  • Mobil tarayıcıya www.instagram.com yazılır.
  • Hesaba giriş yapılır ve profile gelinir. 
  • Profilin sağ üstündeki menüden “profili düzenle” seçeneğine dokunulur.
  • Açılan ekranda “hesabımı geçici olarak kapat” işlemine dokunulur.
  • Hesabı neden kapattığınıza dair sorulan soruya uygun seçenek seçilir ve şifre girilir. 
  • Son olarak hesabı geçici olarak kapat kısmına dokunulur. 

İnstagram hesap dondurma Iphone telefonlarda da aynı sıra ve adımlarla gerçekleştiriyor. Instagram şu an için ne Adroid ne de Ios işletim sistemine sahip telefonlara uygulama üzerinden geçici hesap kapatma seçeneği sunmuyor. 

İnstagram Hesap Dondurma Linki

Bir dizi işlemden oluşan instagram hesap dondurma işlemlerinin ilk basamaklarını atlayarak link üzerinden doğrudan hesap dondurma ekranına gitmek de mümkündür. Bunun için bu linki bilmek ve kullanmak gerekir.  Hesap dondurma işlemi için gerekli olan instagram dondurma bağlantısı şu şekildedir:

  • İnternet veya mobil internet tarayıcısına https://www.instagram.com/accounts/remove/request/temporary/ hesap dondurma linki kopyalandıktan sonra yapıştırılır.
  • Hesap dondurma nedeni seçilir ve şifre girilir.
  • Hesabı geçici olarak kapat seçeneğine dokunulur veya tıklanır. 

Görüldüğü üzere instagram dondurma işlemini link üzerinden çok daha kısa süre içerisinde yapılabiliyor. Bu şekilde hesap dondurma işlemi yapmak için verilen linki kopyalamak ve tarayıcıya yapıştırmak yeterlidir. Zaten link sonrası ekrana gelen sorular kullanıcıyı kendiliğinden yönlendirir.

İnstagram Hesap Dondurması İşlemi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Instagram hesabınızı dondururken hesabınızı geri açtığınızda ufak kazalarla karşılaşmamanız için dikkat etmeniz gereken birkaç husus vardır. Bunlardan ilki instagram hesap dondurma kaç gün süreyle yapılabileceğidir. Instagram bununla ilgili bir süre kısıtlaması yapmasa da ani dondurma ve açma işlemlerinde fotoğraf ya da takipçi kaybıyla karşılaşabilirsiniz. İnstagram dondurma açma süresi için minimum 3 gün beklemek fotoğraflarınızın güvenle saklanmasını kolaylaştıracaktır. 

Öte yandan dondurulan hesabı açma süresi bulunmasa da instagram dondurma haftada bir yapılabilen bir işlemdir. Yani açmak için belli bir süre beklemeniz gerekmese de tekrar hesap dondurabilmek için en az 1 hafta beklemeniz gerekir. Instagram hesabınızı dondurduğunuz andan itibaren hesabınız ve profiliniz diğer kullanıcılara gözükmez. Ancak bu verileri Instagram dönme ihtimalinize karşı sizin için saklar. Bu verilere güvenle ulaşmak için Instagram dondurma işlemi sırasında şunlara dikkat edilmelidir:

  • Hesabınızı geçici olarak açacaksanız 1 haftadan önce tekrar kapatamayacağınızı unutmamanız gerekir.
  • Hesabınızı tekrar açarken kullanıcı veya şifre hatası almamanız için en az 3-4 gün sonra açmanızda fayda vardır.
  • Fotoğraflarınız güvenle saklanacaktır. En azından nadiren de olsa silinen kullanıcılara denk gelmezseniz. Bu nedenle fotoğraflarınızı yedeklemeniz silinme ihtimaliyle karşılaştığınızda sizi kurtaracaktır. 

Fotoğraf Yedekleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Fotoğraf yedekleme işlemi için günümüz teknolojisiyle birlikte çok fazla yedekleme seçeneği mevcut hale gelmiştir. Telefonların veya e-postaların kendi hizmetlerinden biri olan bulut hizmetlerini bunun için kullanabilirsiniz. Bu konuyla ilgili birkaç yazılımdan da destek almak mümkündür. Ancak yedeklemenin en güvenli ve basit hali Instagram üzerinden yapılanıdır:

  • Instagram uygulamasına giriş yapılır.
  • Profilde bulunan “Ayarlar” sekmesine girilir. 
  • Bu menüde bulunan “Güvenlik” sekmesine dokunulur.
  • Açılan pencerede “Verileri İndir” seçeneği seçilir.
  • Çıkan ekrana e-posta adresi girilir ve yedekleme için beklenir. 

Bu yöntemde uygulanan birkaç basit adımla verilerinizin tamamını güvence altına almanız mümkün hale gelir. Yaklaşık 48 saat içerisinde verileriniz mail adresinize gönderilecektir. 

Instagram’da Dondurulan Hesap Yeniden Nasıl Açılır?

İnstagram dondurma nasıl iptal edilir sorusuna cevap verebilecek bir iptal söz konusu değildir. Ancak instagram dondurma hesap açma işlemiyle hesabınızı yeniden aktif hale getirebilmeniz mümkündür. İnstagram dondurma geri açma için şu adımlar takip edilir:

  • Kullanıcı adı veya şifre hatası almamak için 24-48 saat aralığı geçtikten sonra giriş yapılır.
  • Uygulama veya tarayıcı üzerinden Instagram’a girilir.
  • Kullanıcı adı ve şifre yazılır.
  • Giriş yapılır.

Dondurulan hesaba geri ulaşmak hesabı dondurmaya nazaran çok daha kolaydır. Instagram hesabını geri açarken en sık karşılaşılan sorun ise kullanıcı adı veya şifre hatasıdır. Bu hatayla karşılaşmamak için hesabınızı dondurduktan sonra 24-48 saat aralığını beklemekte fayda vardır. İdeal olanı ise 3-4 gün sonra açarak, Instagram’a dondurma süresi ve verilerinizi sağlıkla saklayabilmek için zaman tanımaktır. 

İnstagram Hesabı Geri Açılmazsa Neler Yapılmalıdır?

İnstagram dondurma işlemi sonra hesabı geri açmak istediğinizde ulaşamazsanız yapmanız gereken ilk şey beklemektir. Hesap açma işleminin ardından en az 24 saat daha bekledikten sonra tekrar giriş yapmayı denemelisiniz. Eğer sonuç hala aynıysa Instagram destek ile iletişime geçmeniz ve hesabınıza ulaşamadığınızı bildirmeniz gerekir. 

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu