0
Yunus
Editör
28 Mart 2022 1227

İnstagram Hesap Kurtarma

Instagram Hesap Nasıl Kurtarılır?

Instagram uygulaması oldukça sık güncelleme yapmaktadır. Bu neden kullanıcılar problem yaşamaktadır. Hesabı yanlışlıkla silinen bir kullanıcının da hesabını geri alması Instagram içinde halledilebilecek bir şey değildir. Silinen bir hesabı Instagram hesap kurtarma için şu adımlar izlenmelidir:

  • Her şeyden önce, hesabınızın tamamen silindiğinden emin olun. Bunu yapmak için tarayıcınızda https://instagram/kullanıcıadınız adresine girerek profilinizin görünür olup olmadığını kontrol edin. Ardından Instagram mobil uygulamasına giriş yapın ve hesabınızın silindiğine dair bir bildirim alıp almadığınızı kontrol edin.
  • Eğer emin olduysanız https://help.instagram.com/contact/1652567838289083 adresie gidin.
  • Bu hesap bir şirketi, ürünü veya hizmeti temsil etmek için mi kullanılıyor sorusunda Hayır’ı işaretleyin.
  • Nüfus cüzdanınızda yazan isim ve soyisminiz sorusunu doğru olarak cevaplayın. Bu kısım güvenirlik açısından oldukça önemlidir. Eğer yanlış bilgi verilirse sorun yaşanır. Bu yüzden eksiksiz ve doğru doldurulmalıdır.
  • Instagram kullanıcı adınız sorusunu Instagram’ın sizi kolayca bulması için doğru bir şekilde doldurun.
  • E-postanız sorusuna silinen hesabınıza hangi e posta ile giriyorsanız onu girin. Farklı bir e mail girmeyin.
  • Hangi ülkeden yazıyorsun sorusuna Türkiye deyin. Yanlış seçine kabul etmez.

Bu işlemler tamamlandıktan sonra Instagram’dan gelecek e mail beklenmelidir.

Mail Geldikten Sonra Yapılması Gerekenler

Instagram size bir e-posta gönderir. E-postanın içeriğiyle ilgili bazı işlemler yapmanız istenecektir. Silinen hesabı alma için mailden sonra şunlar yapılmalıdır:

  • Instagram tarafından size gönderilen e-postada, size gönderilen numaraları beyaz bir A4 karta yazın ve ardından bu kartla görünen kodla bir selfie çekin.
  • Ardından Instagram'ı size gönderen e-posta adresine gönderin. 
  • Son olarak Instagram size 48 saat içinde bir bağlantı gönderir. Bu bağlantıya tıkladığınızda Instagram sizi yeni şifre ayarları sayfasına götürecektir. Oradan yeni bir şifre belirleyebilir ve hesaba giriş yapabilirsiniz.
İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
SosyalGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
SOSYALGRAM

Dondurulan Instagramı Açma

Instagram kullanmak isteyenler kayıt olmak için çok hevesli olabilir ve birkaç nedenden dolayı devam etmemeye karar verebilir. Bazıları hesaplarını kullanmadan bu renkli dünyadaki yerlerini korumaya devam ediyor. Fikir değişikliği nedeniyle geçici olarak kapatılan hesapları yeniden açmak istediğinizde donmuş Instagram hesabı açma adımları aşağıdaki gibidir:

  • Instagram hesbaına ulaşmak için 1-2 gün beklenmelidir.
  • Eğer bu süre içinde giriş yapmaya çalışılırsa yanlış kullanıcı adı veya şifre uyarısı gelir. Bu durumda panik olunmamalıdır. Çünkü hesap donduma işlemi devam ederken giriş işlemleri algılanamaz.
  • Yapılması gerekenler 24-48 saat ve sonra tekrar giriş yapılmasıdır. 
  • Mobil cihazınızdan veya Instagram uygulamasına veya tarayıcıdan Instagram adresine gidebilirsiniz.
  • Kullanıcı adı ve şifreyi doğru girerek hesabına ulaşabilirsiniz.

Kullanıcı Bilgileri Unutulan Instagram Hesabını Kurtarma

Instagram hesabını dondurduğundan ve açamadığından şikayet eden kullanıcılar, kullanıcı adı ve şifresi ile 1-2 gün sonra hesaplarına giriş yapabilirler. Ancak uzun bir aradan sonra "Instagram'ı dondurdum, şifremi unuttum" diyen birçok kullanıcı var. Bu sorunu çözmek biraz zaman alabilir. Hesabınızı dondurduktan uzun bir süre sonra oturum açarsanız, dondurulmuş hesabınız için bir daha şifre ayarlayamazsınız. Kullanıcı talepleri çok yüksek olduğu için Instagram bunu çözmek için çeşitli yollar sunuyor.

  • "Instagram dondurduktan kullanıcı bulunamadı" hatası ile "Hesap dondurulduktan sonra şifremi unuttum" sorunu da aynı yöntemle çözülebilir.
  • "Giriş yaparken sorun mu yaşıyorsunuz?" çözüm süreci ekrana ulaşılarak başlar.

E-posta adresine gönderilen bağlantı üzerinden gönderilen eylemler takip edilmelidir. Instagram kurtarma işleminde güvenlik için gerekli bilgiler:

  • Instagram'da paylaşılan bir fotoğrafın gönderilmesi talep edilir. Seçilen fotoğraf üzerinde filtre kesme ve uygulama gibi işlemler yapılmamalıdır.
  • Bu fotoğrafa göre Instagram, hesap ve bilgileri analiz ediyor.
  • 1 veya 2 gün süren bu işlemin sonucu e-posta ile bildirilir.
  • İşlenmemiş görüntü, hesabın gerçek olup olmadığını görmek için yeniden talep edilir.
  • Fotoğraf gönderildikten sonra Instagram ekibi değerlendirmesi başlar.
  • Hesap incelemesi olumlu olduğunda Instagram hesabı yeniden etkinleştirilir.
  • Ayrıca Instagram hesabı dondurulup tekrar açıldığında takipçi sayısı değişmez veya azalmaz.

Çalınan Instagram Hesabını Geri Alma

Ne yazık ki Instagram hesabı çalınan veya hacklenen kişiler için pek fazla yöntem yok. Instagram'ın bu konuda pek destek vermemesinin sebeplerinden biri de "Hesabım çalındı" diyerek başkalarının hesaplarını çalmaya çalışan kişilerin olması. Instagram geri alma için şu yöntemler kullanılabilir:

  • 1. Yöntem: Instagram oturum açma penceresinde "Şifremi Unuttum" u tıkladıktan sonra, "E-posta" ve "Telefon Numarası" seçenekleriyle şifreyi sıfırlamayı deneyin. Bir şifre sıfırlama bağlantısı görünürse, hemen şifreyi değiştirin ve ardından hemen hesabı güvenli hale getirin. "Kayıtlı E-posta" ve "Kayıtlı Cep Telefonu" kontrol edin.
  • 2. Yöntem: Instagram hesabınız çalındığında e-posta adresiniz çok önemli bir rol oynar. Instagram hesabınızın şifresi değiştiğinde veya kullanıcı adınız değiştiğinde, onu değiştirmek için e-posta hesabınıza bir bildirim alacaksınız. Instagram hesaplarını çalan saldırganlar her durumda kullanıcı adlarını ve e-postalarını değiştirirler. Lütfen e-postada Instagram'dan geldiğini doğrulayın, "kullanıcı adı değiştirildi" e-postasını girin ve "Kullanıcı adınızı değiştirmediyseniz, hesabınızı güven altına alın" veya bazen "Değişikliği iptal et" bağlantısını tıklayın. 
  • 3. Yöntem: Yukarıdan sonucu alamazsanız, formu göndererek şansınızı deneyin. İlgili form adresi https://help.instagram.com/contact/606967319425038 Bu form aslında saldırıya uğramış hesaplarla ilgili değildir, ancak zaman zaman destek verir.

Instagram Kullanıcı Bulunamadı Hatası

Instagram hesabını tamamen kapatmak istemeyen ancak sosyal medyaya ara vermek isteyen kişilerin dondurma gibi durumdan faydalandığı söylenebilir. Ancak Instagram dondurma bazı kurallara sahiptir. 

Instagram'da "Kullanıcı bulunamadı" gibi bildirimlerin gösterilmesinin en büyük nedeni donmuş hesaplardan kaynaklanıyor olabilir. Profil sahipleri hesaplarını dondurduktan sonraki birkaç saat içinde eklenirse böyle bir ekrana rastlamak mümkündür. 

Genel olarak Instagram hesabınıza tekrar giriş yaptığınızda bu sorun ortaya çıkabilir. Bu durumda Instagram kullanıcılarının endişelenmesine gerek yok, ancak hesaplarına bir veya iki gün içinde yeniden erişmek göz korkutucu olabilir. Ancak bu hesap dondurma nedeniyle oluşmadıysa ilk olarak şifrenin doğru hatırlanıp hatırlanmadığı kontrol edilmelidir.

Kullanıcı Bulunmadı Hatası Çözümü

Bu, kullanıcıların hesap dondurulduktan sonra kullanıcı bulunamadı hatası ile karşı karşıya kalmasını ve bu sorunu işlem sırasında çözmesini mümkün kılar. 

İlk olarak, Instagram'dan yardım istemek için web sitesine girilmelidir. Aynı zamanda Instagram'daki kurallara uygun olarak bu durumun sebebini bulmak mümkündür. Böylece hesaba yeniden erişim elde edilebilir. 

Bu bölümde doğru ve net yanıt, Instagram hesabına erişim için çok önemlidir. Kullanıcı adı da bu sorguda yer aldığından, bu girişin doğru girilmesi önemlidir. Tüm adımları tamamladıktan sonra zaman çerçevesi içinde hesap yoksa şifre ve kullanıcı adını kontrol etmek faydalıdır.

Muhtemelen Instagram uygulamasında bulunmayan kişideki hata mesajının ana sebebi yanlış isim etiketi veya şifrenin yanlış olmasıdır. İsim etiketinin doğruluğuna rağmen, yanlış şifre de bu hatanın gelişmesine neden olur. Ancak bu sorun çözülebilir. 

Instagram'ın web sitesini ziyaret ederek, gerekli adımlar atıldıktan sonra hesap yeniden kullanılabilir. Bu bölüme alan adı veya e-posta adresini girmeniz yeterli olsa da web sitesi ve e-posta adresinin güncellendiği zamanlar olabilir. Bu şekilde, bu hatayı gidermek ve hesaba yeniden girmek de mümkündür. Bu noktada, adın veya e-posta adresinin doğru yazıldığından emin olmak önemlidir. Eğer her ikisi de doğruysa Instagram kurtarma işlemi yapılmalıdır.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu