0
Yunus
Editör
28 Mart 2022 916

İnstagram Hikayeye (Story) Link Ekleme

Instagram Hikayesine Link Ekleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Teknolojinin gelişmesi ile artış gösteren sosyal medya uygulamalarından en çok tercih edilen Instagram olmuştur. Çeşitli alanlarda kullanılan sosyal medya uygulamaları internet üzerinden insanların iletişim kurmasını sağlar. Instagram’ın diğer uygulamalara göre daha çok kullanılması fotoğraf ve video paylaşım gibi özelliklerinin olmasıdır. 

Birden fazla hesap seçeneği bulunduran Instagram üzerinden işletme hesabı açarak para kazanan kişilerin sayısı günden güne artmaktadır. Evde yaptığı ürünler için sayfa açan hayatını takipçileri ile paylaşarak her gün neler yaptığını gösteren sayfalar gibi hesaplar ile Instagram ticaret sitesi boyutuna gelmiştir. Belirli bir takipçi sayısına ulaşmış kişiler ünlü markalardan sponsor alarak ürünleri Instagram’da link ekle işlemi ile takipçilerine tanıtır.

Instagram uygulaması üzerinden azımsanmayacak kadar para kazanan kişiler vardır. Eğer kişi Instagram ve diğer platformlarda herkes tarafından tanınmaya başladığında hem sosyal medya üzerinden para alarak hem de çeşitli markalardan bedava ürün alarak bütçesine katkı sağlar.

Instagram Hikayesine Link Eklemenin Amacı Nedir?

Instagram uygulamasının sahip olduğu neredeyse çoğu özellik yavaş yavaş başka platformlara da taşınmaya başlamıştır. Instagram hikaye özelliğini içeren tek sosyal medya uygulaması iken WhatsApp ve Twitter gibi sosyal medya uygulamalarına da bu güncelleme gelmiştir. Facebook Şirketi Instagram uygulamasını satın altından sonra daha fazla para kazanmak için reklam alma işini devreye sokmuştur.

Instagram hikayelerinde gezinen bir kişi karşısına sponsorlu reklam çıktığını görür. Bu reklamlar sadece hikayede değil Instagram akışında da karşımıza gönderi olarak çıkmaya başlamıştır. Bu tarz birden fazla reklam modeli ile Instagram uygulaması üzerinden oldukça para kazanılır. Reklamların sağladığı kazanç ile Instagram tarafından 25 milyon işletme hesabına daha fazla reklam modelleri sunulduğu görülür.

İşletme hesaplarına tanınan story link ekle özelliği her hesapta bulunmaz. Link verme eylemi ile takipçilere ya da müşterilere önerilen ürünlerin site üzerinde ayrıntılı bir biçimde incelenmesi sağlanır. Hikaye özelliği kullanılarak link ekleme işlemi yapan bir işletme sahibi satışlarının artması gibi olumlu sonuçlar alabilir. 

Sosyal medya üzerinde tanınan bir kişinin de sponsor tarafından tanıtılmak için verilen ürünü link ekleyerek takipçilere sunması her seferinde yüksek paralar kazandırır.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
SosyalGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
SOSYALGRAM

Instagram Hikayesine Link Eklemek İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Instagram hikayesine link ekle nedir diye sorgulatan ve denemek isteyen bir kişi öncelikle bir işletme hesabına sahip olduğundan emin olmalıdır. İşletme hesabına geçmek için kişisel hesap üzerinden ayarlar kısmına girilmesi ve hesap türü olarak işletme hesabının seçilmesi yeterlidir. Sadece işletme hesabına geçiş yapmak ile link ekleme işlemi gerçekleştirilemez. İşletme hesabına geçmek kolaydır ancak daha önemli olan durum takipçi sayısıdır.

Instagram’da link verebilmek için takipçi sayısının 10.000 ve üzeri olması gerekir. 10.000 rakamına ulaşmak kolay olmadığı için çoğu link eklemek isteyen kişi Instagram üzerinden takipçi satın alma yöntemini dener. Parayla ya da gerekli talimatların yerine getirilmesi ile takipçi sayısında artış olabilir.

İşletme hesabı açma ve takipçi sayısının 10.000’e ulaşma adımlarını başarı ile tamamlayan kişiler için link ekleme yöntemi şu şekilde anlatılmıştır:

  • Instagram’da sahip olunan işletme hesabına giriş yapılır.
  • Hikayeye eklenecek görselin seçimi gerçekleştirilir.
  • Seçilen görsel üzerinde bulunan zincir sembolüne tıklanır.
  • Açılan sekmede istenen linkin eklemesi yapılır ve kullanıcıların ekranı yukarı kaydırarak linke erişmeleri sağlanır.

Link ekle işlemini gerçekleştirmek isteyen herkes yazıda belirtilen bu adımları uygulayarak kolayca hikayesine link ekleyebilir.

Instagram Uygulamasında Bulunan Hikaye Özelliği Nasıl Kulanılır?

Instagram uygulaması kişinin fotoğraflarını paylaşabileceği, arkadaşlarının yüklediği fotoğrafları görebileceği büyük bir platformdur. İlk çıktığı yıllarda çok kullanıcısı olmamasına rağmen günümüzden en çok tercih edilen uygulamadır. Telefonunda Instagram bulunmayan kişilerin sayısı oldukça azdır. Fotoğraf paylaşma özelliğinden sonra çıkan hikaye özelliği “Stories” olarak da söylenir. Gönderi paylaşmaktan tek farkı paylaşılan fotoğrafın belirli bir süre hesapta durmasıdır. 

Hikaye paylaşımı yaptıktan 24 saat sonra hikaye hesaptan silinir. Instagram hikaye özelliğinin kullanılarak fotoğraf atılması gönderi şeklinde fotoğraf yüklemekten daha çok tercih edilir. Yüklenen hikayenin 24 saat sonra hesaptan silinmesine de uygulama bir güncelleme getirmiştir. Gelen güncelleme sayesinde kişi hikayede paylaştığı fotoğrafı isterse profilinde “Öne çıkarılanlar” adı altında sergileyebilir. Bu özellik ile kullanıcılar profilinde gözükmesini istediği fotoğrafları koleksiyon halinde yayınlayabilir.

Instagram üzerinde gelinen son nokta ise story link ekle ve yukarı kaydır seçenekleri olmuştur. Herhangi bir işletmeye sahip olan ya da Instagram üzerinden para kazanan kişiler bu link ekleme seçeneği ile kazançlarında artış sağlar.

Instagram Hikayeye Link Ekleme İşlemini Kimler Yapabilir?

Instagram hikayesine link ekleme özelliği her hesapta aktif olmayabilir. Aktiflik için gerekli takipçi sayısına ve hesabın işletme hesabı olmasına dikkat edilmesi gerekir. Yeterince popüler olmayan sayfalar bu özelliği kullanamaz. Bazı durumlarda takipçi sayısı koşulu sağlansa bile link ekleme ve yukarı kaydırma özelliği aktif olmaz. 10.000 takipçinin olması uzun süre gerektirir. Uzun süre beklemeyi tercih etmeyen kişiler takipçi satın alma gibi uygulamalara katılabilir.

Instagram Hikayeye Link Ekleme ve Ekranı Yukarı Kaydır Özelliği İşe Yarar Mı?

Instagram hikayesine istenilen her alan için link verilebilir. Bazı tanınmış kişiler bu linkleri ekledikçe ve takipçileri tarafından ekran kaydırma işlemi yapıldıkça para kazanır. Instagram hikayesinden ekrana kaydırma özelliğinin en çok tercih edildiği alanlar şu şekildedir:

  • Kitap yazan ya da bir web sitesinde blog yazan kişiler Instagram hesaplarından ekrana kaydırma özelliğini kullanarak yazılarını kolaylıkla paylaşabilir.
  • Youtube, Instagram gibi sosyal medya ile tanınan kişiler Youtube platformuna yüklediği içerikleri ya da açtığı bir sayfa hesabını görüntülemek istediğinde hikayesine link ekler.
  • Günümüzde en çok yapılan ürün satışı için açılan hesaplarda ürünlerin görseli için fotoğraflar hikaye olarak eklenir. Hikaye ile sergilenen ürüne ulaşmak için hikaye üzerinde ekranı kaydır linkinin verilmesi ile müşteri kolay yoldan ürüne ulaşır.
  • Instagram platformunda tanınan kişilere bazı markalar tarafından tanıtılmak üzere ürün gönderir. Bu ürünlere erişim için Influencer tarafından ekran kaydırma linki eklenir.

Instagram Hikaye Özellikleri Nelerdir?

Herkes tarafından neredeyse her gün paylaşım yapılan Instagram hikaye özelliğinin bazı merak edilen özelliklerine değinecek olursak aşağıdaki gibi listelenir:

  • Instagram hikaye diğer adı ile story güncelleme ile gelen ve oldukça fazla ilgi gören bir özelliktir.
  • Story ile fotoğraf eklendiğinde bu fotoğrafın kalma süresi 24 saattir.
  • 24 saat sonra silinen hikaye eğer kişinin profilinde “Öne çıkarılanlar” kısmında bulunuyorsa her zaman görüntülenebilir.
  • Son zamanlarda Instagram uygulaması üzerinden para kazanan ve işletmeleri için hesap oluşturan kişilerin hikaye özelliğini kullanmasında artış vardır.
  • Hikaye üzerinden işletmeler, çeşitli firmalar ve kişiler reklam verme hakkına sahiptir.
  • Instagram’ı aktif kullanan herkes hikayelere bakarken aralarda çıkan sponsorlu reklama denk gelmiştir.
  • Story ile karşımıza çıkan reklamlar link eklenmiş reklam olarak görülür.
  • Instagram üzerinden link ekleme özelliği yeni çıkmış bir özelliktir. Önceden hiçbir kullanıcı tarafından web sitelerine ya da satış listelerine link verme işlemi gerçekleşmezdi.
  • Link ekle güncellemesinin gelmesi ile bu özellik çoğu kişi tarafından kazanç getirdiği için sürekli kullanılan bir özelliktir.
Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu