0
Yunus
Editör
28 Mart 2022 871

İnstagram Keşfet Nedir?

Instagram Keşfet Nedir?

Instagram uygulaması fotoğraf ve video paylaşmanın yanında değişik özelliklere de sahiptir. Bunlardan en çok kullanılan instagram keşfet bölümüdür. Bu bölümde yer alan gönderilerle birçok farklı alandan paylaşıma ulaşabilirsiniz. Aynı sayfa üstünde dünya gündemini takip edebilirsiniz. Bu bölümde ilginizi çekebilecek gönderiler size sunulur. İlgi alanınıza girebilecek konulardaki paylaşımlara kolayca ulaşmanızı sağlar. Paylaşılan popüler fotoğrafları ya da instagram keşfet videolarını görmenize olanak verir. “Instagram keşfet nasıl açılır?” diye soranlar uygulamalarındaki alt kısımda bulunan büyüteç simgesine tıklamalıdır. Tıkladıktan sonra karşınıza takip ettiğiniz ya da beğendiğiniz gönderilere benzer onlarca paylaşım çıkar. Bazı gönderilerde “beğendiğin fotoğraflara göre” ifadesi yer alır. Burada kastedilen durum aslında sizin buna benzer bir gönderiyi daha önce beğendiğinizdir. O gönderiyi beğendiğiniz için ona benzer gönderileri keşfetinizde görmeniz doğal bir durumdur. Aynı şekilde özellikle belli gönderilerin keşfetinize çıkması için beğendiğiniz ve takip ettiğiniz hesaplara dikkat edebilirsiniz.

Keşfet Nasıl Çalışıyor?

Instagram uygulamasına girdiğimizde kendi ana sayfamız yerine keşfette dolaşmayı tercih ederiz. Farklı paylaşımlara bu şekilde kolayca ulaşırız. Burada kullanıcılar temelde beğendikleri ve takip ettikleri hesaplara göre paylaşımlar görür. Instagram keşfet ayarlarının nasıl yapıldığı birçok kişi tarafından merak edilir. Temelde keşfetinize çıkacak olan gönderileri etkileyen unsurlar şunlardır:

  • Gönderilerin etiketleri ve benzer kullanıcıları takip etmek: Beğendiğiniz etiketleri kullanarak yapılan paylaşımların sizin keşfetinizi düşme olasılığı oldukça yüksek. Bazı kullanıcılar bu etiketlerde alakasız gönderiler de paylaşabiliyor. Etiketler dışında takip ettiğiniz hesapların profilleri de keşfette yer alan gönderileri etkiliyor.
  • Alakasız ve Uygunsuz Gönderileri Engelleme: Keşfet severek takip edilen bu özellik olsa da bazen farklı yöntemler kullanarak uygunsuz gönderiler görmenize neden oluyor. Sadece dilediği içeriği görmek ve keyifli vakit geçirmek isteyen kişiler için bu durum bir sorun haline gelebilir. Instagram keşfette alakasız olacak gönderileri engelleyerek onları görmekten kurtulabilirsiniz. 

Instagram keşfet nasıl çalışır sorusuna temelde bu şekilde cevap verilebilir. Beğenileriniz, takipçileriniz, baktığınız etiketler keşfet sayfanızın oluşmasında rol oynar.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
SosyalGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
SOSYALGRAM

Instagram Keşfet Sayfasına Nasıl Çıkılır?

Popüler bir sayfa olmayı hedefleyen instagram hesapları için keşfete düşmek özellikle önemlidir. Keşfete düşecek olan sayfalar paylaşımlarına dikkat etmelidir. Instagram keşfete düşme birçok kişi ve paylaşım sayfası için önemli bir durumdur. Bu hesaplar paylaşımlarında mutlaka etiket kullanmalıdır. Kullandıkları etiketler gönderinin konusundan bağımsız olmamalıdır. Gönderileriyle ilgili etiketleri kullanmaları gerekir. Yaklaşık olarak 8 etiket kullanmak yeterlidir. Gönderiye koyduğunuz etiketler gibi gönderiyi paylaştığınız saatte oldukça kritiktir. Çünkü paylaşımın ilk 1 saat içinde aldığı beğeni ve yorum instagram algoritmasında öne çıkmasını sağlayabilir. Paylaşım yaptığınız içeriğe göre belli saatlerde etkileşim alma oranınız daha fazladır. Bu nedenle paylaşım saatini de kontrol etmeniz gerekir. Hangi alanda bir hesabınız varsa o alandaki sayfaları ve kişileri takip etmelisiniz. Örneğin mizah içerikli bir paylaşım sayfasını keşfete düşmek için kendi gibi olan sayfalarla etkileşime girmelidir. Aynı zamanda bu kişiler hesapları mutlaka herkese açık olmalıdır. Hesabı kitli olanlar için keşfete düşmek daha zordur. Bunların yanında gönderilerinizin beğenisi ve yorumlar da bu durumu etkiler. Çeşitli kaynaklarda bulunan
instagram keşfet hilesi gibi ifadelere güvenmemeniz tavsiye edilir. Güvenilebilecek sitelerden beğeni ya da takipçi satın alma işlemi yapmalısınız. Bu şekilde aynı anda beğeni ve takipçi sayınız artmış olur.

Instagram Beğeni Arttırarak Keşfete Çıkabilir miyim?

Hesaplarının popüler hale gelmesi için instagram kullanan yüzlerce kişi keşfet ekranına düşmek ister. Fakat bunun için yapılan paylaşımlara ve takip edilen hesaplara dikkat edilmelidir. Takipçi kitleniz, beğeni miktarınız ve yorum sayınız doğrudan keşfete çıkıp çıkmayacağınızı etkileyen durumlardır. Gönderilerinizin beğenilerini arttırarak keşfet kısmına düşmeniz mümkündür. Bunun için gönderilerinizi doğru etiketlerle paylaşmalısınız. Abartılı ve uygunsuz etiketleme yapmamanız tavsiye edilir. Bu durum birçok kullanıcıyı rahatsız eder. Eğer gönderilerinize konum eklerseniz bu konumda paylaşılan gönderiler içinde yer alırsınız. Instagram’da keşfet olan gönderilerin beğeni sayıları, yorum sayıları ve kaydedilme sayıları fazladır. Kendi hesabınızda bu oranları yükselterek istediğiniz hedefe ulaşabilirsiniz. Sadece özenli paylaşım yapmanız da yetmez düzenli şekilde paylaşım yapmanız gerekir. Keşfete çıkmak iyi çalışma gerektiren bir süreçtir.

Instagram Beğeni Sistemleri Nasıl Kullanılır?

Instagram gönderilerinizi doğru yönetirseniz artan beğeni sayısı sizin de keşfete girmenizi sağlayabilir. Beğeni sistemi içine girebilmek için ciddi sayıda takipçiye ulaşmanız ve beğeni sayınızı arttırmanız gerekir. Bunu yaparken instagram keşfet hashtag özelliklerinden yararlanabilirsiniz. Gönderilerin altında kullandığınız hastagler göre bir kullanıcı grubu içine girersiniz. Bu etiketlere tıklandığında benzer birçok gönderi görürsünüz. İstediğiniz beğenileri elde etmek için kafa yormanız gerekir. İlginç paylaşımlar yapmanız takipçi sayınızı arttırabilir. Bunun yanında canlı yayın açmak insanların sizi tanımasına olanak tanır. Paylaşımlar yaparken hedef kitlenizi tanımak önemlidir. Özellikle video tarzında paylaşımlar yapmak kullanıcıların daha çok dikkatini çeker. Organik şekilde beğeni almanın yanında beğeniye beğeni ya da takibe takip gibi sistemler paylaşımlarınızın ön plana çıkmasında etkili olabilir. Fakat bunu da bir süre boyunca düzenli olarak yapmak gerekir. Bunların yanında şirketler ve kişiler hesapları için takipçi alma seçeneğini de kullanabilir. Hem takipçi hem de beğeni satın alınabilir. Sadece güvenilir sitelerden yapmanız gereken bu alışveriş durumu sizi bir adım öne taşıyabilir.

Instagram Beğeni Sistemi Nasıl Avantaj Sağlar?

Instagram milyonlarca kullanıcıya sahip olduğu için sizin bu kullanıcılar arasından sivrilmeniz her zaman kolay olmaz. Bu emek ve zaman isteyen bir iştir. Bu nedenle doğru çalışarak bu noktaya ulaşabilirsiniz. Günümüz koşullarında beğeni sistemlerini hem kendiniz çalışarak oluşturabilir hem de satın alabilirsiniz. Satın aldığınız bu sistemler aracılığı ile keşfete düşme olasılığınızı daha rahat arttırırsınız. Instagram keşfet özelliği her kullanıcının bulunmak isteyeceği bir yerdir. Beğeni sistemi sizi bu konuda bir adım öteye taşır. Özellikle hesabı ilk açtığınızda takipçi kazanmak ve beğenileri arttırmak kolay değildir. Bu süreci hızlandırmak isteyenler beğeni ya da takipçi satın alma yolunu seçer. Avantaj olarak hem süreci hızlandırmış olursunuz hem de enerjinizi büyümüş olan hesabınıza ayırırsınız.

Keşfette Yer Almak Neden Önemli?

Günümüzde sosyal medya sadece paylaşım yapılan bir yer olmaktan çıkmış hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. Sadece instagram özelinde değil genel olarak tüm uygulamalar önem kazanmıştır. Instagram’ da sadece bir paylaşım sitesi olmaktan çıkmış aynı zamanda toplumsal dinamikleri etkileyen bir yapı haline gelmiştir. Büyük bir sektör haline gelen medyanın bir parçasıdır. Özellikle kendi hesabını büyütmek isteyen kişiler için instagram keşfet bölümü önemlidir. Daha fazla takipçi kazanarak ve beğenilerinizi arttırarak bu kısma çıkmanız mümkündür. Keşfette yer almak var olan takipçilerinizi arttırır. Hem beğenileriniz hem de yorumlarınızda artış gözlenir. Uygulamanın bu özelliği insanların popüler olma isteğine hizmet eder. Ayrıca ticari markalar için büyük bir sektör haline gelmiştir. Kendi markasını oluşturmak isteyen kişiler için de instagram sadece fotoğraf ya da hikaye paylaşmaktan çok maddi bir kaynaktır. Keşfete düşmek popülerliğiniz arttırır ve hedeflediğiniz duruma gelmenize yardımcı olur.

 

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu