0
Yunus
Editör
28 Mart 2022 961

İnstagram Neden Açılmıyor?

Instagram Neden Açılmıyor?

Günlük hayatta birçok kişinin kullandığı bir uygulama olan Instagram’da erişim sorunları yaşanabiliyor. Bazı durumlarda instagram açılmıyor ve kullanıcılar sorunun ne olduğunu anlayamıyor. Uygulama açılmadığında kullanıcı hem kendi profiline hem de takipçilerinin profiline ulaşamıyor. Akışlarını yenileyemeyen kullanıcılar resmi bir açıklama yapılmasını bekler hale geliyor. Dünyanın en çok kullanıcı sahip olan uygulamasında instagram keşfet açılmıyor ya da instagram hikayeler açılmıyor gibi sorunlarla karşılaşılabiliyor. Bu uygulama android, İOS ya da Windows gibi işletim sistemlerinde kullanılabiliyor. Temelde görsel içerikler paylaşmaya dayanan ve özellikle telefonlarda kullanılan bir uygulamadır. Kısa zaman içinde bile yüzbinlerce paylaşım yapıldığı için bir sorun yaşandığında bundan birçok kişi etkileniyor. Telefondaki uygulamaya ulaşılamadığında web adresinde de benzer sorunlar yaşanabiliyor. Erişim konusunda yaşanan bu sorunlar genellikle belli bir süre devam ediyor. Teknik aksaklıklardan kaynaklanan bu sorunlar genelde fazla uzun sürmeden çözülüyor. Aksaklıklar düzeldikten sonra instagram app açılmıyor sorunu çözülüyor ve kullanıcılar hesaplarına ulaşabiliyor. Sadece fotoğraf paylaşımı için değil kısa videolar, günlük hikayeler atmak için sık sık kullanılır. Bu nedenle erişim sorununun çözülmesi milyonlarca kişi için önemlidir.

Instagram Açılmıyor Ne Yapmalıyım?

Instagram sosyal medyanın gelişmesiyle hayatımızın parçası olmuş uygulamalardan biridir. Bir erişim sorunu yaşandığınız hepimiz nedenini merak ederiz. Öncelikle hesabınıza giremiyorsanız internet bağlantınızı kontrol etmelisiniz. İnternet bağlantınız koptuysa telefonunuzdaki bazı uygulamaları kullanmakta sıkıntı yaşayabilirsiniz. Instagram’ı kullanmak için veri bağlantınız ya da wifi bağlantınız olmak zorundadır. İnternet bağlantını olmadan uygulamaya girebilseniz bile ana sayfanızı yenileyemezsiniz. Eğer internet bağlantınız olmasına rağmen uygulamaya giremiyorsanız instagram’ın sunucularında sorun var demektir. Instagram açılmıyor çözümü için sunucuların onarılmasını beklemeniz gerekiyor.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
SosyalGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
SOSYALGRAM

Instagram Çöktü mü?

Dünya üzerinde birçok telefon uygulaması kullanılıyor. Instagram ise bu uygulamalar içinde en çok kullanılandır. Çok fazla kişiye bağlandığı için bazen sunucularında teknik sorunlar olabiliyor. Bu durumlarda kullanıcılar “instagram açılmıyor, nasıl açabilirim?” sorusunu sormaya başlıyor. Mobilden girenler için akış yenilenemiyor uyarısı görünüyor. Web adresinde de hata kodları ile karşılaşılıyor. Instagram çöktüğünde durum sunuculardaki teknik problemlerin çözülmesiyle düzeliyor. 2024 yılı itibariyle uygulama dünya üzerinde üye sayısı aylık olarak 1 milyar kişi olmuştur. Uygulamayı aktif kullanan kişi sayısı ise 500 milyon civarıdır. Çok kullanılmasından dolayı sunucularında zaman zaman yaşanan sorunlar uygulamanın çökmesine neden olur.

Instagram Hesabım Açılmıyor Engellenmiş Olabilir miyim?

Instagram hesabınız engellendiyse giriş yaptığınızda “Hesabınız Engellendi” uyarısı ile karşılaşırsınız. Bu uyarıyla karşılaşmadıkça hesabınızın engellendiğini düşünmenize gerek yoktur. Bu engelleme işlemi sizin bazı kuralları ihlal ettiğinizi gösterir. Hesabınızın engellenmesine sebep olacak bazı davranışlar şunlardır:

  • Uygunsuz paylaşımlar yapmak: Paylaşım yaptığınız gönderilen topluluk kurallarını ihlal ediyorsa hesabınız engellenebilir. Rahatsız edici, şiddet içerikli, pornografik ve nefret söylemi gibi içerikler kabul edilmez. Bu tarz paylaşımlar hesabınızın engellenmesine neden olur.
  • Hile kullanmak: Takipçi elde etmek için birçok hile yöntemi bulunur. Bu tarz yöntemlerin kullanılmasına karşılık önlem alan Instagram hesabınızı önce 48 saat süreyle engeller. Aynı şeyi ikinci kez yaptığınızda ise süresiz olarak engellenirsiniz.
  • Şikayet edilmesi: Gönderileriniz içeriklerinden dolayı diğer kullanıcılar tarafından şikayet edilebilir. Uygunsuz paylaşımlar yapmaktan dolayı şikayet yapılabilir. Bunun yanında başkaları adına paylaşım yapmanız da şikayete neden olabilir. Instagram başkası adına paylaşım yaptığınızı fark ettiğinde sizi engelliyor.
  • Aynı cihazdan çok sayıda hesap açmak: Hesabınızı kullandığınız cihaz üzerinden sürekli yeni hesaplar açmanız engellenir. Belli bir üyelik sınırınız vardır. Bu sınır aşıldığında hesaplarınız engellenir. 
  • Takip Sınırını Aşmak: Bu uygulamada gün içinde bir kişiyi takip edebilirsiniz. Fakat takip edebileceklerinizin belli bir kısınır vardır. Bu sınır aşıldığında hesabınız kısmi olarak engellenir. Başkalarına mesaj atamaz ve yeni kişileri takip edemezsiniz. 

Instagram’ da Eylem Engeli Nedir?

Instagram hesabınızı kullanırken bazı kurallara uymamanız eylem engeli durumuyla karşılaşmanıza neden olabilir. Bu kullanıcılar daha sonra instagram açılmıyor sorunuyla karşılaşır. Ayrıca bir süre boyunca herhangi bir işlem yapmanız engellenmiş olur. Gün içinde şüphe çekecek kadar fazla etkileşimde bulunmanız eylem engeli yemenizde etkili olabilir. Eylem engeli ile karşılaşmamak için takipçi kasma gibi hareketlerde bulunmamalısınız. Güncel telefon ve e-mail adreslerinizi hesabınıza eklemelisiniz. Bu engeli alacak bir eylemde bulunmadığınızı düşünüyorsanız Instagram Destek kısmından sorununuzu bildirebilirsiniz. Eylem engeli durumunu yaşamanıza şunlar sebep olabilir:

  • Paylaşımlarınızın fazla şikayet alması.
  • Bot uygulamalar kullanmanız.
  • Kurallara aykırı davranışlarda bulunmanız.
  • Şüpheli olacak davranışlarda bulunmak.
  • Fazla yorum, beğeni veya takipçi kasma işlemi yapmak.

Instagram Hesabım Çalınabilir Mi?

Hesabınızın çalınması başınıza gelebilecek tehlikeli bir durumdur. Böyle bir durumla özel konuşmalarınız, fotoğraflarınız başkasının eline geçer. Böyle bir durumla karşılaşmamak için gerekli güvenlik önlemlerini almak gerekir. Ücretsiz takipçi kasma sitelerini kullanmaktan kaçınmalısınız. Bu tarz hile programları kullanmak güvenli değildir. Hesabınızın şifresini oluştururken harf, rakam ve noktalama işareti kullanmalısınız. Bilinmeyen web sitelerine kullanıcı bilgilerinizi vermemelisiniz. Çift aşamalı kimlik doğrulama yöntemi ile daha fazla önlem alabilirsiniz. Bu faktörü etkinleştirmek için profilden ayarlara girmelisiniz. Bu kısımdan güvenlik ve ardından iki faktörlü kimlik doğrulama başlığına tıklamalısınız. Bunu etkinleştirdiğinizde hesabınıza girerken telefonunuza gelen kısa mesajdaki güvenlik kodunu kullanmanız gerekir. Instagram şifremi giriyorum açılmıyor diyorsanız hesabınız çalınmış olabilir. Bu durumlara karşılık uygulama hesabınızı başka bir cihazda, konumdan girildiğinde size bildirim gönderir. Aynı şekilde eğer şifreniz ya da e posta adresiniz değiştirilirse bildirim alırsınız. Hesabınızın çalınmasını engellemek için şüpheli olan uygulamalara erişimi kapatmalısınız. Hesabının çalındığını anlayıp şifremi doğru girmeme rağmen instagram açılmıyor nasıl açabilirim diyenler giriş yapmak için yardım almalıdır. Instagram Yardım Merkezi’ne girerek durumunuzu gerekli seçenekleri doldurmalısınız. Bu şekilde hesabınızı geri alabilirsiniz.

Instagram Sürümüm Önemli mi?

Uygulamaların her yeni sürümünde bir güncelleme ya da iyileştirme çalışmaları yapılır. O yüzden instagram açılmıyor durduruldu hatası veriyorsa sürümünüzde bir sorun olabilir. Bu durum uygulamayı kullandığınız cihazdan da kaynaklanıyor olabilir. Instagram açılmıyor sorununu yaşayan kullanıcılar uygulama sürümlerinin güncel olduğundan emin olmalıdır. Güncellemelerle uygulamalara bazı yeni özellikler eklenir. Instagram uygulamasına da hikaye, gif, reels, müzik paylaşımı gibi sonradan eklenmiş birçok özellik vardır. Bu özellikler sizde iyi çalışmıyorsa güncellenmelerle ilgili bir sıkıntı olabilir. Kullanıcılar fotoğraf çekerken de sık sık bu sorunlarla karşılaşır. Instagram kamera açılmıyor diyen birçok kişi vardır. Aynı soruna filtre özelliği kullanılırken de rastlanır. Instagram filtreleri açılmıyor sorunu olan kişiler filtre özelliğini istedikleri gibi kullanamaz. Telefon ya da tabletlerde güncelleme işlemi farklı yöntemlerle yapılabilir. Android için uygulama mağazasına girdikten sonra Instagram sayfasındaki “Güncelle” butonuna basmak gerekir. IOS sisteminde ise Ayarlar kısmında App Store menüsüne girilmelidir. Buradan yapılması gereken güncellemelere ulaşılabilir. Güncellemeleri sürekli kontrol etmek önemlidir. Otomatik güncelleme seçeneğini kullanırsanız sizin kontrolünüz olmadan da uygulamanız son sürümü indirir. Bu sayede en son çıkan özelliklere kolayca erişebilirsiniz. Ayrıca var olan hataların onarılmasını da sağlayabilirsiniz. Her güncelleme ile keşfet bölümünde, ayarlar bölümünde, fotoğraf çekme kısmında değişimler olur. Uygulamanın sadece işlevi değil tasarımında da farklılıklar meydana gelir.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu