0
Yunus
Editör
28 Mart 2022 1369

İnstagram Silinen Mesajları Geri Getirme

Instagram Silinen Mesajlar

Günümüzde sosyal medya uygulamaları sıklıkla mesajlaşmak içinde kullanılır hale geldi. Hem paylaşım yapmak hem de mesajlaşmak için kullanılanlardan biri instagram uygulamasındır. Direct message kısaca dm denilen bölümden mesajlaşmanız mümkündür. Bu mesajlaşmaları istediğiniz zaman silebilirsiniz. Fakat mesajınızı sildikten sonra ona tekrar ulaşmanız oldukça zordur. Bazı kullanıcılar instagram’da silinen mesajları geri getirmek isteyebilir. Kullanıcı konuşmaları yanlışlıkla silmiş olabilir. Daha önemlisi mesajlarda gerekli bir bilgi varsa ona tekrar ulaşmak isteyebilir. Bu konuda yardım almak isteyen kullanıcılar için instagram silinen mesajları geri getirme programı veya instagram silinen mesajları geri getirme uygulaması gibi bazı içerikleri internette görmek mümkündür. Fakat güvenmediğiniz hiçbir siteye kullanıcı bilgilerinizi vermemiz tavsiye edilir. Instagram Destek dışında bu tarz program ve uygulamalar mesajlarınız geri gelmesinde yardım olmaz. Instagram Destek Merkezi size geri dönüş yapsa da bunun olumlu olacağının garantisi verilemez. Mesajlarınızı geri almak için ciddi bir durumla karşılaşmış olmanı gerekir.

Instagram Engelleme Durumunda Silinen Mesajları Geri Getirme

Instagram’ da takip ettiğiniz kişilerden rahatsız olduğunuzda onu engelleyebilirsiniz. Bir kullanıcıyı engellediğiniz onunla mesajlaşmalarınız varsa onlar da silinir. Bu mesajları daha sonra geri getirmek isteyebilirsiniz. Bunun için engellediğiniz kişinin engelini kaldırmanız gerekir. Engel kalktığı zaman bu kişiyle olan konuşmalarınız dm kutunuza geri döner. Aslında bu engellediğiniz kişiyle olan konuşmalarınız hiçbir zaman tamamen silinmez. Sadece kullanıcı engellenmiş olduğu için artık bu konuşmalar mesajlaşma sayfanızdan kaldırılır. Tekrar engellediğiniz kişinin mesajlarına engeli kaldırarak ulaşırsınız. Aynı şekilde sizi engelleyen biri varsa ona attığınız mesajlar kişiye ulaşmayacaktır. Kişiye mesaj atabilmeniz için hesabınızdaki engeli kaldırması gerekir.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
SosyalGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
SOSYALGRAM

Engelleme sonucu giden mesajlar

Güncel olarak kullandığınız uygulamalarda birçok kişiyle konuşabilirsiniz. Bazen bu kişilerle yaşanan sorunlar onları engellemenize neden olabilir. Instagram hesabınızda bir kullanıcıyı engellediğinizde artık size mesaj atamaz. Geçmişte bu kişiyle olan konuşmalarınız da ulaşılamaz hale gelir. Fakat bazen bu kişilerle konuşmalarınızdaki bir bilgiye ihtiyaç duyabilirsiniz. O zaman instagram eski silinen mesajları geri getirme yöntemleri ararsınız. Oysa yapmanız geren şey engellediğiniz kullanıcının engelini kaldırmaktır. Engeli kaldırmak için şu adımları takip etmelisiniz:

  • Kullanızı adı ve şifrenizle instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Profilinizin olduğu sayfanın sağ üst köşesinde üç çizgi bulunur. Bu çizgili simgeye tıklayın
  • Açılan menünün en alt kısmındaki ayarlar kısmına girin.
  • Ayaralar kısmına ulaştığımızda gizlilik yazan bölüme tıklayın.
  • Burada yine karşımıza birçok seçenek çıkar. Bunların içinden engellenen hesaplar kısmına girin.
  • Giriş yaptığınız hesap üzerinden engellediğiniz tüm kullanıcılar karşınıza çıkar. Bunların içinden mesajlarının geri gelmesi istediğiniz kullanıcı bulun ve engellemeyi kaldır butonuna basın.
  • Bu işlemleri yaptıktan sonra mesajların gelip gelmediğini kontrol etmelisiniz. Dm kutunuza girin burada aradığın mesajların geri geldiğini görürsünüz.

Instagram Silinen Mesajları Geri Getirme

Günlük hayatta kullandığımız uygulamalardan biri haline gelen instagram dm silinen mesajları geri getirme kolay bir işlem değildir. Mesaj içeriğinde önemli bilgileri varsa silmeden önce dikkatli davranmalısınız. Bu tarz durumlarda bazı uygulama ve programlar mesajlarınızı geri getirmeyi vaat eder. Fakat bu tarz siteler güvenilir değildir. Herhangi bir siteye kullanıcı hesap bilgilerinizi vermemelisiniz. Bilgilerinizi vermeniz durumunda hesabınız başkalarının eline geçebilir. Hatta dolandırıcılığa maruz kalabilirsiniz. Yasal olarak bu tarz sitelerin sizin mesajlarınıza ulaşması mümkün değildir. Silinen mesajlarınız için her zaman Instagram uygulamasından destek almalısınız. Mesajlarınızı geri getirmek için Instagram Yardım Merkezi ile iletişime geçmelisiniz. Başvuru yaparken gerekli açıklamaları yapmalısınız. Yardım merkezine yaptığınız başvuru sonucunda silinen mesajlarınız geri gelebilir ya da bu mesajların bir dökümü alınabilir. Merkezi başvurunuzda verdiğiniz bilgilere dayanarak olumlu ya da olumsuz bir sonuca varabilir.

Instagram Silinen Mesajlar ve Fotoğraflar Nasıl Geri Getirilir?

her gün milyonlarca kullanıcı Instagram üzerinden mesajlaşır ve bu kişiye fotoğraf gönderir. Özellikle telefon numaranızı vermek istemediğiniz bir kişiyle bu tarz uygulamalardan rahatlıkla konuşabilirsiniz. Instagram yanlışlıkla silinen mesajları geri getirme bireysel olarak ya da başka bir uygulama aracılı ile çözebileceğiniz bir durum değildir. Instagram silinen mesajları geri getirme gibi bir durumla uğraşmamak için mesajlarınızı silerken dikkatli düşünmelisiniz. Mesajları geri elde etmek için kısıtlıda olsa başvuru yapabileceğiniz durumlar vardır. Bunun için daha Instagram Yardım Merkezi’ne başvurmalısınız. Bu çoğu zaman olumlu sonuç veren bir durum değildir. Fakat denemenizda fayda vardır. Aşağıdaki adımları takip ederek destek başvuru yapabilirsiniz:

  • Instagram hesabınıza giriş yapın ve profilinizi açın.
  • Profilinizin sağ üst kısmında üç çizgi yer alır. Bu çizgili simgeye dokunun.
  • Açılan menüden ayarlar kısmana girin.
  • Bu sekmede yardım yazan seçeneğe tıklamalısınız.
  • Son olarak açılan sayfada yardım merkezi yazan seçeneği seçmelisiniz.

Bu adımları tamamladıktan sonra yardım merkezine konuyla ilgi bilgi vermelisiniz. Hangi mesajları geri getirmek istediğinizi anlatmalısınız. Özellikle mesajların ne sebeple sildiğinizi ve neden geri almak istediğinizi açıklamanız gerekir. Mesajların sizin için önemini anlattıktan sonra başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Daha sonra uygulamanın size geri dönüş yapmasını beklemelisiniz. Bunun yanında yasal durumlar söz konusu olduğunda da instagram dm kutusu silinen mesajları geri getirme talebinde bulunabilirsiniz. Bir mahkeme durumu varsa ve bu mesajlar kanıt niteliğindeyse bu işlemi yapabilirsiniz. Mesajların geri gelmesi için mahkeme başvurusu yapmanız gerekecektir.

Instagram mesaj silme nedir?

Haberleşmek için sık sık kullandığımız uygulamalarda mesajları istediğimiz zaman silebiliriz. Fakat bazı durumlarda bundan pişman oluruz. Mesaj içeriğinde olan önemli bir bilgi bize gerekebilir. Dm kutumuzdan mesajlarını sildiğimizde o kişiye attığımız bağlantılar, fotoğraflar da telefonumuzda kayıtlı değilse kaybolur. Görmek istemediğimiz mesajlara silme işlemini uygulayabiliriz.

Instagram mesajlarının silinmemesi için ne yapılır?

Mesajların silinmesini önlemek için oluşturulmuş bir uygulama ya da program yoktur. Bu nedenle profesyonel bir yönteme başvurmak mümkün değildir. Bazı durumlarda konuşmanın tamamını değil de mesajları tek tek silmemiş mümkündür. Karşı taraf attığı mesajı iptal ederse artık bu mesajı göremezsiniz. Aynı şekilde siz attığınız bir mesajdan pişman olmuş ya da yanlış bir bilgi verdiyseniz mesajınızı iptal edebilirsiniz. Bu durum kullanıcılara hem olumlu hem de olumsuz etkiler edebilir. Karşı tarafın mesajları silmesine engel olamazsınız. Ancak telefonunuz ile ekran görüntüsü almak bir çözüm olabilir. Karşı taraf mesaj gönderimini iptal etse bile mesajlar artık sizin galerinizdeki ekran görüntülerinde yer alır. Bunun yanında karşı taraf sizi engelleyebilir. Bu durumda da yine mesajlarınız silinir. Önemli olan konuşmalarda ekran görüntüsü alarak konuşmaları saklayabilirsiniz. Fakat bu durum da pek kullanışlı bir yöntem değildir. Instagram silinen mesajları geri getirmenin kolay bir yöntemi yoktur. Mesajlarını silerken iyi düşünmeniz ya da sizin için önemli olan bilgileri kaydetmeniz gerekir. Bazen kullanıcılar mesajları bir dikkatsizlik sonucu yanlışlıkla siler. Bu gibi durumlarda konuştuğunuz kişiden bir ricada bulunabilirsiniz. Karşı taraf konuşmanızdaki mesajları ve fotoğrafları size tekrar gönderebilir. Instagram silinen mesajları geri getirme bilgisayar programı ya da mobil bir uygulama ile yapılmaz. Mesajlarınız silinirse bu tarz içerikli sitelere bilgilerinizi vermemelisiniz. Instagram destek ekibi dışında hiçbir site size bu konuda yardım olamaz.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu