0
Yunus
Editör
28 Mart 2022 1811

İnstagram Storylerin Konumda Görünmeme Sorunu

Instagram Hikâyem Konumda Görünmüyor Sorunu ve Çözümü

Instagram dünyasında her geçen gün yeni bir özellik yayına alınıyor. Instagram’da en yaygın sorunlardan birisi instagram hikâyelerdeki konum sorunudur. Bu sorun iki şekilde karşımıza çıkar. Birincisi belirli bir konumda paylaşılan instagram hikayeleri o konumdaki diğer hikayelerin yanında görünmez.  Diğer sorun ise instagram hikayelerine konum ekleyememe sorunudur.

Instagram’da hikaye paylaşırken yazı, etiket, emoji ve gif kullanabildiğimiz gibi aynı şekilde konum özelliğini de kullanabiliriz. Instagram hikayelerinde konum ekleme özelliği çok sık kullanılır. Instagram hikayelerine şehir konumu eklediğiniz halde bu hikayeler konumda çıkmıyorsa bu durumun birçok nedeni olabilir. İnstagram uygulamasının son versiyonunu kullanmıyorsanız, uygulamanızı güncellemediyseniz bu özellik çalışmaz. İkinci sorun ise bu konumda aynı anda binlerce hikayenin aynı anda paylaşılıyor olmasıdır. 

Instagram Konum Hikayelerinde Çıkmıyorum 

Instagram konum hikayelerde çıkmaması; aynı konumda çok fazla hikaye ya da post paylaşıyor olmasıdır. Aynı hesap üzerinden sürekli aynı konuma storyler, postlar eklemesi instagramda spam olarak algılanıp engellenebilir. Instagram hikayelerine konum ekleyebilmeniz için öncelikle bu özelliğin hesabınıza açılmış olması gerekir. Bunun için de instagram uygulamanızın güncel olması gerekir. 

Hikayelere konum eklerken telefonunuzun konum özelliğinin açık olup olmadığını kontrol edin. Telefonunuz bulunduğu konumu alamazsa konum ekleyemezsiniz. Instagram’da hikaye paylaşırken internet bağlantınızı kontrol edin. Her şeyi eksiksiz yapmanıza rağmen hikaye paylaşırken hala konum özelliği etkin olmuyorsa o zaman yine kendi hesabınızla başka bir telefondan giriş yapıp hikaye paylaşın. Farklı cihazda konum özelliği etkin oluyorsa o zaman sorun telefonunuzdadır demektir. 

Instagram hikayelerine konum eklemek neden önemlidir?

Instagram hikayelerine eklediğiniz bazı şeyler daha fazla kişiye ulaşmanızı sağlar.  Herhangi bir instagram hikayenize etiket eklediğinizde, o etikete tıklayanlar o etiket altında paylaşılan tüm hikayeleri görebilir. Bu da sizin daha fazla kişiye ulaşmanızı sağlar. Ne kadar çok kişi sayfanızı ziyaret ederse takipçi sayılarınızı da o kadar fazla artar. Tıpkı etiket eklemek gibi konum ekleme de hikayelerinizin daha fazla kişiye ulaşmasını sağlar.  Instagram, postları ve hikayeleri birbirinden ayırmıştır. Paylaşımlarınızın postlarla birlikte görünmesini istiyorsanız içeriğinizi post olarak paylaşın. Dilerseniz bu postu hikaye olarak da paylaşabilir oraya da konum ve etiket ekleyebilirsiniz.  

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu