0
Yunus
Editör
28 Mart 2022 817

Twitter Kapatma

Twitter Kapatma

Birçok kullanıcı, milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan Twitter kanalında sorun yaşıyor. Bu kullanıcılar gizlilik, güvenlik, kötüye kullanım vb. nedenlerle hesaplarını silmek istiyor. Twitter kapatma için önce masaüstü veya dizüstü bilgisayarınızdan hesabınıza giriş yapmalısınız. 

Twitter, mobil cihazlarda hesap silme isteklerini kabul etmediğinden, bir masaüstü veya dizüstü bilgisayar kullanın. Öncelikle, herhangi bir masaüstü veya dizüstü bilgisayardan Twitter hesabınızda oturum açın. Ardından, açılır menüde sağ üst köşedeki küçük profil resminize ve sonra "Ayarlar" sekmesine tıklayın. Ayarlar sekmesinde temel hesap ve dil ayarlarını değiştirebileceğiniz bir sayfaya yönlendirilirsiniz. Bu sayfanın altında bir "Hesabımı Devre Dışı Bırak" bağlantısı vardır. Bu bağlantıyı tıklayın. "Bu bir elveda mı?" başlıklı sayfayı açmak için bağlantıya tıklayın. Hesabınızı açılan sayfadan silmeden önce bilmeniz gereken kısımları dikkatlice okuyunuz. Ardından "@kullanıcı_adı isimli kişiyi devre dışı bırak" düğmesini tıklayın. Böylece Twitter hesabı silme işlemi başarıyla tamamlanabilir.

Mobil Cihazlardan Twitter Hesap Silme

Twitter, telefon ve tablet gibi mobil cihazlardan hesapların silinmesine izin vermez. Yine de mobil cihazlardan Twitter kapatmak mümkündür:

  • Öncelikle telefonunuzda veya tabletinizde web tarayıcısını açın. 
  • Ardından telefonunuzdaki menü düğmesine basın. 
  • Açılan sayfada "masaüstü sitesi iste" bölümünü seçin. 
  • Telefonunuz veya tabletiniz Twitter'ı masaüstü bilgisayarda açar gibi açar. 
  • Tarayıcınızı kurduktan sonra, kullanıcı adınız ve şifrenizle Twitter'a giriş yapacaksınız.
  • Giriş yaptıktan sonra hesabınızı silmek için Ayarlara gidin ve Hesabımı Devre Dışı bırak seçeneğine tıklayın. 
  • Ardından hesabınızın silinmesini onaylayın. 
  • Hesabı mobil cihazlardan silin.

Bu açıklama ile Twitter hesabınızı iPhone, Samsung, Sony, HTC, LG, Asus gibi cep telefonlarından kolayca silebilirsiniz. Cihazınızda İnternet tarayıcısı yoksa, Android için veya iPhone için Chrome tavsiye edilir.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
SosyalGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
SOSYALGRAM

Twitter Hesabı Silinmeden Önce Bilinmesi Gerekenler

  • Hesabınızı sildikten sonraki 30 gün içinde kararınızı iptal edebilirsiniz. 
  • Hesabınızı iptal edebilir ve 30 gün içinde hesabınıza tekrar giriş yapabilirsiniz. 30. günün sonunda hesabınız kalıcı olarak silinecektir. 
  • Hesabınız kalıcı olarak silindikten sonra geri yüklenemez. 
  • Kullanıcı adınızı değiştirmek için hesabı silmenize gerek yoktur. Bu değişikliği ayarlar sayfasından yapabilirsiniz. 

Yeni bir Twitter hesabı açmak için e-posta adresinizi ve kullanıcı adınızı kullanmayı planlıyorsanız, hesabınızı silmeden önce Ayarlar sayfasında bu bilgileri değiştirin. Çünkü hesabınız kalıcı olarak silinene kadar aynı e-posta adresi veya kullanıcı adı ile bir hesap oluşturamazsınız. Hesabınızı sildikten birkaç dakika sonra Twitter'dan kaldırılacaktır. Ancak Google, Bing veya Yandex gibi arama motorları tarafından saklanan verilerin silinmesi biraz zaman alabilir.

Twitter Şifre Değiştirme

Adım adım Twitter şifresi değiştirmek için aşağıdaki bilgileri takip edebilirsiniz:

  • Hesabınıza giriş yapın ve profilinize basın. Açılır menüden, "Ayarlar ve Gizlilik" seçeneğini seçin. 
  • Bir sonraki menüde, "Hesap" seçeneğine dokunun. 
  • Açılan ekranda "Şifre" seçeneğine basın. 
  • En az 6 karakter olmak kaydıyla geçerli şifrenizi girdikten sonra "Şifreyi Güncelle"yi tıklayın.

Kimi zaman kullanıcılar Twitter kapatma işleminden sonra veya şifrelerini kaydetmeme gibi durumlarda şifrelerini unutabilir. Eğer şifrenizi unuttuysanız veya hesabınıza erişemiyorsanız şifreyi değiştirmek için şunları yapmalısınız:

  • Twitter oturum açma sayfasında "Şifrenizi mi unuttunuz?" yazısına tıklayın. 
  • Hesabınızın kayıtlı olduğu e-posta adresinizi veya kullanıcı adınızı girin. 
  • Bir sonraki sayfada, bağlantının şifre yenileme isteğinizin doğru e-posta adresine gönderildiğinden emin olun ve "Devam Et" e tıklayın. 
  • Kayıtlı e-posta adresinizi girin ve alınan e-postadaki "Şifreyi Sıfırla" bağlantısını tıklayın. 
  • Açılan sayfada yeni şifrenizi oluşturun.

Twitter’ı Dondurduktan Sonra Yeniden Açma

Twitter dondurma işleminden sonra hesabınız yeniden açılabilir. Twitter dondurma, kullanıcıların hesaplarını istedikleri zaman yeniden kullanabilmeleri için zaten eklenmiş bir özelliktir. Yukarıda bahsettiğimiz gibi, hesabınızı istediğiniz zaman kullanmaya başlayabilirsiniz. 

Hesabınızı dondurduktan sonra belirli bir süre olmadığından, hesabınızı açmak istediğinizde Twitter sitesi veya uygulamasına kullanıcı adınızı ve şifrenizi girerek hesabınızı yeniden açabilirsiniz. 

Twitter Hesabı Kaç Günde Tamamen Silinir?

Twitter hesabınızı kapattıktan sonra hesabınız 30 gün süreyle geçici olarak kapatılacaktır. Yani 30 gün içinde geri dönebilirsiniz. Ancak bu süre dolduktan sonra hesabınız tamamen silinecektir. Katkılarınız ve yaptığınız tüm etkileşimler kaybolur. 

Twitter hesabınızı kapatırsanız, aynı kullanıcı adıyla geri dönemezsiniz. Bu nedenle, hesabınızı kapatmadan önce Twitter'dan tweet'lerinizin arşivini talep edebilirsiniz.

Twitter Hesabı Nasıl Koruma Altına Alınır?

Twitter hesabınızı güvence altına almanın en önemli yollarından biri, iki faktörlü bir kimlik doğrulama özelliğini açmaktır. İOS ve Android işletim sistemlerinde kullanılan Twitter uygulamasından iki aşamalı doğrulama ile açabileceğiniz gibi web tarayıcınızdan da Twitter'a erişebilirsiniz. 

İki aşamalı doğrulama işlevini açmak için sağ üst köşedeki hesabın adına tıklayın. Güvenlik ve Gizlilik ayarını buradan yapın - Güvenlik İzleme - Erişim Adımları. Bu adımları takip ederseniz, tarayıcıda iki aşamalı doğrulama işlevini açabilirsiniz. Twitter uygulaması üzerinden iki aşamalı bir doğrulama işlevi açmak için, Ayarlar - Hesap - Güvenlik bölümüne gitmeniz gerekir. 

Hesabınıza üçüncü taraf erişiminin iki aşamalı olarak doğrulanmasını engellerseniz, hesabınızın güvenliğini gösteremeyebilirsiniz. Hesabınızın güvenliğini sağlamanın en önemli adımlarından biri, Twitter'da kullandığınız uygulamalara göz atmak ve bunlara ilişkin izinleri aramaktır. Twitter'a bağlı uygulamalara "Tweet Paylaşımı" erişiminiz varsa, hesabınız izniniz olmadan diğer kişilerin yönetimine geçebilir. 

Twitter hesabınızla ilişkili uygulamalara göz atmak için, tarayıcıya dokunarak uygulama temasına göre hesabınızla ilgili uygulamalara göz atabilirsiniz. Hesabınızdaki uygulama sayısı ne kadar azsa, hesabınız o kadar güvenli olacaktır. 

Twitter Hesabının Çalındığı Nasıl Anlaşılır?

Bir Twitter hesabının çalınmış olup olmadığını öğrenmek için yapmanız gereken ilk şey hesabınızı kontrol etmektir. Hesap bilgileri değiştirilirse veya farklı hesap paylaşımı yapılırsa hesap çalınmış olabilir. 

Twitter’da çalınan hesap anlamanın diğer bir yöntemi de, şifre doğru girilse bile hesaba erişim sağlayamamaktır. Ancak bundan emin olmak için hesabı incelemelisiniz. Çalınan bir hesabı anlamanın bir başka yolu da mesajları incelemektir. Hesap üzerinden sizden başka mesajlar gönderiliyorsa bu, hesabın çalındığı anlamına gelir. 

Çalınan bir hesap sizin tarafınızdan fark edilmeden kullanılabilir. Bir Twitter hesabının çalınıp çalınmadığını öğrenmenin diğer yolları arasında takipçileri kontrol etme, engellenen listeye göz atma, hesapta veya konumlarda oturum açmış cihazları kontrol etme gibi püf noktalar bulunur. Ek olarak, Twitter çalınma olasılığına karşı bir bildirim gönderirse, hesap çalınmış olailir. Buna karşı incelemeler başlatılmalıdır. Twitter kapatma işleminden sonra bazı takipçiler o kullanıcıların hesaplarının çalındığını düşünebilir. Fakat yukarıda da anlatıldığı gibi bunu anlamak için gerekli incelemeler yapılmalıdır.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu