0
Yunus
Editör
28 Mart 2022 2526

WhatsApp Profilimi Kim Görüntüledi

WhatsApp Profilimi Kim Görüntüledi?

WhatsApp uygulaması hemen hemen herkesin telefonunda bulunan bir uygulamadır. Herhangi bir işletim sistemi bulunan mobil cihazlara WhatsApp uygulaması kolaylıkla indirilebilir. Android işletim sistemine sahip cihazlar Google Play Store uygulaması ile WhatsApp indirebilir. IOS işletim sistemine sahip cihazlar için ise App Store uygulaması kullanılır. 

İletişim kurmak için birçok yöntem bulunsa da WhatsApp üzerinden mesajlaşarak iletim kuranların sayısı çoğunluktadır. WhatsApp sadece mesajlaşmak için değil aynı zamanda sesli arama ve görüntülü arama seçeneklerini de kullanıcılarına sunar. WhatsApp kullananların çoğu “WhatsApp profilime kim baktı?” sorusunun cevabını merak eder.

WhatsApp uygulaması içerisinde kişilere bu sorunun cevabını verecek bir özellik bulunmaz. Eğer kullanıcı merak ediyor ve öğrenmek istiyorsa kullandığı mobil cihaza ek program yüklemesi gerekir. Google Play Store ya da App Store gibi uygulamalar sayesinde profile kimlerin baktığını gösteren uygulamalar indirilebilir.

WhatsApp Profil Görüntülemelerini Gösteren Uygulamalar Nelerdir?

WhatsApp uygulamasında oluşturulan profili kimin görüntülediğini merak eden kişiler cihazına uyumlu WhatsApp profilime kim baktı uygulaması indirir. Bu sorunun cevabını almak için merakına yenik düşen çoğu kişi soluğu ek uygulama araştırması yapmada alır. 

WhatsApp profilime kim baktı Android cihazlar için Play Store’dan indirilir. Bir diğer seçenek olan App Store’ da bulunan çok sayıda uygulama da Iphone kullanıcıları içindir. Bu uygulamalardan bazıları şunlardır:

  • Kim baktı- WProfil Uygulaması

WProfil uygulaması ile profil resmi, WhatsApp durumu ve genel profil bilgilerine bakan kişilerin tespiti yapılabilir. Uygulamada bulunan sunucuların veri toplama algoritması ile bir kişi profili görüntülediğinde tespit etme ve bilgilendirme hizmeti sunar. Verilerin kaydı uygulamada tutularak profilde gezinen kişilerin hareketleri günlük, aylık ve yıllık baz olarak gösterilir. Ücretsiz olan bu uygulama çoğu kişinin telefonunda bulunur.

 

  • Whats Profile: Who Visit My Profil Uygulaması

Who Visit My Profil ile WhatsApp profilinin kimler tarafından görüntülendiği hakkında kontrol yapan bir uygulamadır. Profil resmine veya duruma bakan kişinin tespiti yapılır. Profile kimin bakacağını gösterdiği gibi bakan kişinin profilde yaptığı ziyaret süresi hakkında da bilgilendirme sağlar. Uygulamayı kullanan kişinin etkileşim hareketleri takip edilerek veri oluşturulur ve kişiye iletilir.

Profil görüntüleyenlerin takibi ve bildirimini yapan bu uygulamalar kendine has veri tabanına sahiptir. Veri tabanında oluşan etkileşimleri kullanıcılara sunarak hizmet verir. Bu uygulamalar indirildiğinde kullanıcıdan birkaç izin ister. Bu izin verildikten sonra program kullanıcının kişisel hesaplarına ulaşır. Kullanıcının etkileşimlerini takip eder ve kişiye WhatsApp profilime en son kim baktı gibi bilgilerin tespitini sunar. Kişisel hesaplara erişim sağladığı için bu tarz uygulamaların pek güvenliği bulunmaz. Güvenliğinden emin olunmadığı için indirilmesi de önerilmez.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
SosyalGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
SOSYALGRAM

Ek Programlar İndirilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

WhatsApp profiline bakan kişilerin tespit edildiği bazı ek uygulamalar bulunur. WhatsApp profilime kim baktı doğru mu diyerek uygulamaya inanmayan kişilerin sayısı inananlara çok yakındır. Ancak bazen pek inanmayan ama yine de denemek isteyen kişiler çıkabilir. Uygulama indirildiğinde uygulamanın istediği bazı erişim izinlerinden dolayı da çoğu kişi tereddüt ettiği için son anda indirmekten vazgeçebilir. Bu ek uygulamalar için dikkat edilmesi gerekenler aşağıdaki gibidir:

  • Uygulamalar virüs içerebileceğinden indirmeden önce antivirüs testinden geçirilmiş olması gerekir.
  • Uygulama indirildikten sonra WhatsApp uygulaması ile entegre edilmesi gerekir.
  • Entegre işlemi uygulama üzerinden yapılır.
  • İşlem tamamlandığında tek yapılması gereken uygulamanın kontrol edilmesi olacaktır.

Bu dikkate alınması gereken hususlardan sonra uygulama kullanılarak “WhatsApp profilime kim baktı?” sorusunun cevabı alınmış olur.

WhatsApp Profilinin Görüntülendiği Nasıl Anlaşılır?

WhatsApp uygulaması ile durum paylaşma, sesli arama yapma, görüntülü konuşma ve mesajlaşma gibi birçok şey yapılır. WhatsApp profilime kim baktı programsız gerçekleşmeyen bir durumdur. Uygulama kişisel verilerin paylaşılmasına izin vermese de bazı indirilebilen ek uygulamalar ile uygulamanın sınırları aşılabilir. Ancak bu uygulamaları çoğu virüs gibi sahte yazılımlar içerir. Kişisel hesaba erişim hakkı isteyen ek uygulamalar virüs programı ile test edilmeden kullanılması önerilmez.

Telefonunuzda virüs programı bulundurmak cihazınız ve kişisel bilgilerinizin korunması için önemlidir. WhatsApp profil görüntülemeleri herkes tarafından merak uyandırdığı için bu tarz uygulamalar tercih edilir. Fazla sayıda bulunan ek uygulamaların indirilme sayıları, aldığı uygulama puanı ve kullanan kişilerin yorumları doğrultusunda kişi kendi tercih ettiği uygulamayı indirebilir. Bu uygulamaların telefonda bulunması ile kişinin yararlanacağı uygulama özellikleri şunlardır:

  • WhatsApp profilime kim kaç kere baktı sayısı bu program ile tespit edilir.
  • İletişim kurmak isteyip kuramayan kişiler WhatsApp profilini ziyaret etme süresinden takip edilebilir.
  • Merak edilen durumun bir sonuca bağlanması işlemi gerçekleşir.

WhatsApp oldukça büyük ve güvenliğe dikkat eden bir şirket olduğu için kişinin verilerinin ihlal olabileceği eylemlere izin vermez. Uygulama tarafından izin verilmeyen işlemler için kullanıcı ek programlara ihtiyaç duyar. Ancak bu ek programların doğruluğu ve güvenliği net olarak belli değildir. Bu yüzden kullanıcının uygulama indirmeden önce ayrıntılı bir araştırma yapmasında fayda vardır. Çok araştırma yapan kişilerin bir süre sonra bu eylemden vazgeçtiği görülmüştür.

WhatsApp profilime kim baktı uygulamaları ile sizi takip eden kişilerin tespiti yapılır. Merak edip uygulamayı indirdikten sonra takip edenleri gören kullanıcın uygulamayı uzun süre telefonunda tutmamasında fayda vardır. Uygulama verilere erişim sağladığı için cihazda ne kadar az kalırsa o kadar iyi olur.

WhatsApp Profilime Bakanları Görüntülediğimde Karşı Tarafa Bildirim Gider Mi?

WhatsApp profil görüntülemelerinin tespiti için kullanılan uygulamalar gizli bir şekilde yürütülür. Dolayısıyla telefona indirilen bu tarz uygulamalar kullanılıp profile bakanlar görüldüğünde bakan kişiye bu durum ile ilgili herhangi bir bildirim gitmez. Bu durumun yaşanmasından çekinen kişilerin uygulamayı kullanmaktan vazgeçtiği görülür. Uygulama her an doğru çalışmayabilir ya da hata verebilir.

Kontrol edilmek için girildiği zaman profili hiç ziyaret etmeyen bir kişinin adı da çıkabilir. Bu tarz yaşanabilen durumlardan dolayı “WhatsApp profilime kim baktı” uygulamalarının sonuçlarına tam güvenmemek gerekir.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu