0
Yunus
Editör
28 Mart 2022 922

Youtube Reklam Engelleme

Youtube Reklem Engelleme

Kişiler sevdikleri bir diziyi izlerken veya bir müzik videosu izlerken karşılarına çıkan reklamlardan çok rahatsız olurlar. Youtube üzerinde kesintisiz video izlemek isteyen kişiler öncelikle youtube reklamlarını engellemeleri gerekir. Youtube reklamları videoların arasında kişilerin karşısına 30 saniye ile 2 dakika arasındaki uzunluğa sahip olan reklamlardır. Bilgisayarlarda kullanılan bazı virüs programları youtube reklam videolarını engelleme özelliğine sahiptir. Ancak tamamen youtube reklam videolarının kaldırılması için reklam engelleyici uzantılar kullanılmalıdır. Youtube uygulamasında reklam engellemek için IOS ve Android tabanlı işlemciler için farklı yollar izlenmesi gerekir. 

Youtube Reklamları Nedir?

Youtube uygulaması günümüzde çok fazla kişi tarafından tercih edilen bir uygulamadır. Günlük olarak her kullanıcı ortalama 1 saatini youtube uygulaması üzerinde geçiriyor. Bu durumda youtube uygulamasının aslında televizyon programcılığı ile rekabet içinde olduğunu gösterir. Günümüzde teknolojinin gelişmesi ve sosyal medyanın aşırı kullanımı sonucunda youtube kullanımı iyice artmıştır. Youtube üzerinden para kazanan kişi sayısı günümüzde gitgide artıyor. Birçok kullanıcı youtube kanalı açarak yeni içerikler üzerinden para kazanmaya çalışıyorlar. Youtube uygulamasındaki içerik sayıları arttıkça uygulamadaki gelir ve gider dengesi sağlanabilmesi için youtube reklam sayıları bu platformda ciddi bir artış göstermiştir. Reklam sayılarının artması sebebi ile youtube kullanıcıları bu durumdan çok şikayetçi olmayan başlıyorlar. Kısa videolardaki aralara giren reklam içerikleri kullanıcıların uygulamayı kullandıkları sırada aldıkları keyifi olumsuz etkiliyor. Youtube kullanan kişiler videolarını izlerken reklamsız izlemek istiyorlar. Bu sebeple internet üzerinden youtube reklam engellemek ile ilgili içerikleri aratırlar. Youtube reklamlarını kapatmanın bir yolu da ücret karşılığı bir Youtube Premium hesabı açmaktır. Fakat bir ücret ödemek istemeyen kullanıcılar youtube reklamlarını kapatmak için IOS veya Android tabanlı işlemcilerden yardım alması gerekir. Youtube reklamları arasında şunlar gösterilebilir:

  • Discovery reklam
  • Bumper reklam
  • Yayın arası reklamı
  • Video oynatılırken karşılaşılan reklam
İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
SosyalGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
SOSYALGRAM

Youtube Reklam Engelleme Aşamaları Nelerdir?

Youtube reklamlarını kaldırılması için izlenmesi gereken adımlar şunlardır:

  • Adsense hesabından oturum açılması gerekir
  • Açılan sayfada “Reklamlara izin ver ve reklamları engelle” sekmesine tıklanır
  • Engelleme Kontrolleri” bölümünden “Youtube Barındırıcısı” sekmesine girilir
  • Belirli bir reklam veren uygulama engellenmek isteniyorsa sayfanın üzerinde yer alan yatay çubuktaki “Reklam veren URL” sekmesinden “URL’leri Engelle” seçeneğine girilir. Bu sayede youtube videoları reklamları kaldırılmış olur. 
  • Eğer kişiler reklamları genel veya hassas kategorisine göre engellemek istiyorsa sayfanın üstünde yatay çubukta yer alan ilgili seçenek tıklanır. Ardından genel veya hassas kategorilerine izin vermek veya engellemek için sayfadaki seçenekler seçilir. Eğer engelle seçeneği kullanılırsa youtube videoları sırasındaki reklamlar engellenmiş olur.

Youtube reklam kaldırmak için uygulamar Chrome uzantısı içn kullanılırsa, izlenilen aşamalar şu şekildedir:

  • Menü bölümünden Diğer araçlar ve uzantılara tıklanılır. Bu sayede kişilerin karşısına uzantılarla ilgili bir alan çıkar.
  • Daha fazla uzantı edin seçeneğinden Chrome uygulama mağazasına girilir.
  • Ad Block uzantısı seçilir. Bu sayede sadece youtube uygulaması değil aynı zamanda tüm reklamlar engellenmiş olur. 

Youtube Reklam Engellemek İçin Kullanılan Programlar Nelerdir?

Youtube reklamları engellenmesi artık programlar sayesinde mümkündür. Kullanıcılar bu reklamları kaldırmak için internet üzerinden araştırmalar yaparlar. Bu konuda internet üzerinde birçok uygulama bulunur. Bu reklam engelleyici uygulamalara örnek olarak şunlar verilebilir:

  • Ad Block
  • Opera
  • Chrome
  • Firefox
  • AdFrender
  • Microsoft Edge
  • uBlock

Youtube reklamlarının kaldırılması için en fazla tercih edilen uygulamalar bunlardır. Bu uygulamalardan sadece AdFrender uygulaması ücretlidir. Kalan hepsi ücretsiz ve kullanıma açıktır. 

Youtube Reklamları Mobil Cihazlarda Nasıl Engellenir?

Mobil cihazlar üzerinden youtube reklamı engellemesi android tabanlı ve IOS tabanlı işlemcilere sahip mobil cihazlar için farklılık gösterir. Youtube kullanıcıları video izlerken vidoların başında, videoların ortasında veya videoların sonunda karşılarına çıkan reklamlardan pek haz etmezler. Bu sebeple bu reklamların mobil cihazları üzerinden uygulamayı kullanırken kalkmasını isterler. Mobil cihazlar üzerinden youtube kullanımında reklamsız izleme seçeneği olarak sadece Youtube Premium hesabı açılması vardır. Youtube Premium hesabı açılırken kullanıcılar ilk bir ay para ödemesi yapmazlar. Fakat bu bir aydan sonra bu uygulama kullanılması için kullanıcıların belirli bir ücreti her ay ödemeleri gerekir. 

Youtube Reklamları Andorid Uygulamasında Nasıl Engellenir?

Android işlemciye sahip mobil cihaz kullanan kişiler youtube üzerinde video izlerken reklamları engellemek isterler. Bu reklamsız youtube deneyimi yaşamak isteyen kişilerin AdClear isimli reklam engelleyiciyi etkinleştirmek zorundalar. AdClear uygulaması etkinleştirildikten sonra youtube videosunun başında, videonun ortasında veya videonun sonunda ortaya çıkan reklamlar engellenmiş olur. 

Youtube Reklamları IOS Tabanlı İşletimcilerde Nasıl Engellenir?

IOS işlemciye sahip mobil cihaz kullanan kişiler youtube uygulamasında video izlerken reklam görmek istemez ise ücretli olan Youtube Premium hesabına geçiş yapmaları gerekir. Youtube Premium hesaplarında kayıt olunurken ilk bir ay kullanıcılara ücretsiz olarak deneme ayı şeklinde sunulur. Sonraki aylarda belirli bir ücret karşılığında reklamsız youtube videoları izlenebilir. Herhangi bir ücret ödemeden youtube reklamı engellemek isteyen kullanıcılar web tarayıcıları üzerinden bu reklamları kaldırabilirler. IOS tabanlı cihazlarda bulunan uygulama indirme kanalı AppStore’dur. AppStore üzerinden kullanıcılar reklam engelleyici uygulamalar indirebilirler. Bu reklam engelleyici uygulamalar sadece youtube reklamları için değil tüm reklamlar için geçerlidir. IOS tabanlı bir cihazda AppStore’da reklam engellemek için uygulama indirilmesinde izlenmesi gereken adımlar şunlardır:

  • Mobil cihazda AppStore uygulaması açılır.
  • Arama kutucuğuna “Ad Blocker” yazılır ve aratılır. 
  • Kişiler arama sonucunda karşılarına çıkan uygulama ve tarayıcılardan “Ad Blocker For Mobile” yazan bölüm seçilmelidir.
  • Ortaya çıkan uygulama indirilir. 
  • Mobil cihazdaki “Ayarlar” uygulamasından “Safari” bölümünden “İçerik Engelleyiciler” kısmına tıklanılır. 
  • Bu bölümde karşılarına çıkan üç farklı seçeneğin hepsinin yeşil renk (ON seçeneği) olması gerekir.
  • Yapılan işlemlerin ardından reklam engelleyici IOS tabanlı mobil cihaza kurulmuş olur. 

IOS tabanlı bir cihaz üzerinden youtube reklam engellemek için bu adımlar yapılırsa uygulamadaki kullanıcılar video izlerken herhangi bir kesinti ile karşılaşmış olmazlar. Safari üzerinden youtube kullanan kişiler safarideki arama kutucuğuna Youtube yazarak ortaya çıkan sonuçlardan Youtube.com sitesine giriş yapılmalıdır. Böylece  https://m.youtube.com internet sitesi açılmış olur. Safari üzerinden youtube videoları izlenirken herhangi bir reklam kesintisi yaşanmaz. Bu durum sadece uygulamalar üzerinde geçerlidir. 

 

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu